mandag 19. mars 2012

Lumi Toukula 2012 og finsk mesterskap i ski-o

Forrige helg skulle Bjørnar, Hans Jørgen og Barbro delta i finsk mesterskap, mellomdistanse, på lørdag og stille et 5 mannslag i verdens største ski-o stafett, Lumi Toukula sammen med Timo Bakken og Øyvind Watterdal på søndag. Dette ble arrangert like ved Hankasamii, 1 time nord for Lahti. Hadeland OL sponset denne turen for oss, og det var en kjempe opplevelse å være med på det som anses som det største ski-orienteringsarrangementet i verden.


Gjengen i Finland, fv: Øyvind, Timo, Barbro, Hans Jørgen og Bjørnar

Dessverre kom Hand Jørgen og Øyvind Watterdal syke, når vi tre andre møtte de på flyplassen i Helsinki.
Så Øyvind var såpass dårlig at han ikke kunne stille til start hele helgen. Hans Jørgen gikk kontrolert gjennom på lørdag og presset ikke kroppen i noen grad, han ble nr 26 i menn senior, 8.24 bak Lars Moholt. Jeg, Bjørnar og Timo gikk for fullt, men ingen presterte bra. Det ble mye bomming og ettersom det var ganske vanskelig terreng, tapte vi mye tid. Jeg gikk i kvinner senior, og hadde blitt nr 6, 1.22 bak Pesu Mervi. Bjørnar gikk i m18 og ble nr 8, 4.09 bak Aikio Santeri, Timo gikk i men senior og ble nr totalt nr 20, 6.28 bak Lars Moholdt.

På stafetten gikk Timo første, Barbro andre, ei innlånt finske, Mervi Pesu, på tredje, Bjørnar fjerde og Hans Jørgen siste. Timo startet sammen med 100 andre lag på første etappe, men klarte seg veldig bra og ledet til halvveis der han gikk til feil post og tapte rundt 4 min til teten. Barbro gikk en bra andre etappe uten noe bom, men ettersom vi stilte lag i herreklassen tapte jeg 2 min til teten. Den innlånt finske reserven gikk også bra og tapte bare 1 min. Bjørnar hadde dessverre blitt smittet av de to andre og kastet opp 4 ganger i løpet av sin etappe og tapte 15 min til de beste. Når hans Jørgen gikk ut på siste etappe var det et håpløst utgangspunkt, men han gikk et bra løp og gikk oss opp noen plasser.


Ut fra start på stafetten, 100 lag!!


Barbro på kartbytte ut på andre etappe


Bjørnar og Hans Jørgen på veksling, 4 til 5 etappe

Hans Jørgen på vei til mål på sisteetappe

Tilslutt ble vi nr 13 i 5 mannsstafetten av 23 startende lag. Det var et litt skuffende resultat, men ettersom ikke alle på laget var helt 100% må vi vel være fornøyde bare å fullføre. Dette var altså første gang vi var med, og tror alle er klare for å være med neste år og da revansjere oss!

Hvis man forstår finsk kan man gå inn på denne hjemmesiden og finne resultater og strekktider:
(På resultatlistene står vi i U klasser, for utland ettersom vi ikke er med i det finske mesterskapet. Samme på stafetten, da var det også noe galt med brikken til Hans Jørgen så sluttiden vår er feil)

/Barbro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar