søndag 28. juni 2009

Stafett er ikke stafett

I går ble siste distanse under Jr VM i sykkel-orientering gjennomført. Det var stafett og siden vi bare var 2 fra Norge fikk vi ikke stille til start, men det var nært med å ende med en overraskende svensk medalje. På første publikumspost kom Adam Karlsson for Sverige i tet, og de holdt seg godt fremme hele tiden. Ut på siste etappe sendte Carl Magnusson Erik Blomgren ut i bronseposisjon etter 2 finske lag (kun det ene teller) og et tsjekkisk. Like bak jaget det russiske laget og langt bak kom vinneren av langdistansen, Kevin Hasselberger, for Østerrike. I tillegg var det levert protest på det tsjekkiske laget fordi de på første etappe hadde syklet rett gjennom skogen og ikke fulgt stiene slik man skal! Det ble en ekstremt spennende siste etappe, og først til mål kom det finske laget, og deretter det tsjekkiske. Erik ble dessverre passert av det russiske laget, men 30 sekund før han kom inn på oppløpet ble det annonsert at det tsjekkiske laget var disket, og det svenske laget syklet glade inn til Sveriges første medalje i sykkel-o

Dessverre for svenskene viste deg seg at også Erik etter en stor bom hadde vært så uheldig da han for å finne tilbake bare syklet på stiene som gikk i rett retning også hadde syklet den samme stien som det tsjekkiske laget var blitt disket for. Det svenske laget valgte derfor å diske seg selv. Det kaller vi Fair Play! Dermed ble det det 6 laget i mål, Østerrike, som fikk med seg en bronspeng hjem.

Etter at stafetten var over fikk vi som ikke hadde fått sykle stafett kart og syklet gjennom løypene. Vi merket godt at vi hadde 4 løp i beina fra før og hadde hoppet over hviledagen. Allikevel greide jeg å holde trykket oppe og gjorde bare en mindre feil og kjørte rundt på en tid som hadde holdt til klar beste etappetid. Så litt synd at vi ikke hadde fått vært med å sykle. Barbro hadde også bra flyt, men var veldig sliten etter mange dager på sykkelsetet.

Vi ble også imponert over de danske lagene i senior herre stafetten som tok dobbel seier der Danmark 2 vant foran Danmark 1, klart foran de andre lagene. I W20 vant de russiske jentene klart og i W21 vant de finnene etter en svært sterk siste etappe.

Nå er jeg hjemme på Brandbu igjen etter en svært lang kjøretur i varmen i dag, og en ting skal være sikkert, over 600 km i Caddy uten AC når det er opp mot 35 grader gjør finsk sauna til barnemat. Barbro ble sluppet av i Oslo for å være på samling sammen med de andre norske juniorlandslags ski-o løperne til i morgen. På onsdag reiser vi opp til Sognefjellet for å få noen mil på ski i beina

1 kommentar: