tirsdag 23. juni 2009

Svært nært Jr VM GULL i debuten

Barbro var 20 meter fra gullet, mens Hans Jørgen var 5 sekunder bak premie og det var bare 2 minutter opp til gullet, som han la igjen med to bommer ute i skogen.

Dagen har endelig kommet. Første løpet i jr.VM. Det stod sprint på programmet. Vi hadde begge fått et veldig bra starttidspunkt. Hans Jørgen startet helt sist i sin klasse og Barbro fjerde sist. Vi var veldig spente begge to, vi viste ikke hvordan nivået var eller hvordan terrenget og kartet var i forhold til i Norge.

Barbro hadde full kontroll hele veien og bommet ingen ting, hun hadde noen dårlige veivalg, men ellers var det veldig bra. Hun kom i mål med beste tid på 1min, men dessverre var hun disket. Hun var disket fordi hun ikke hadde stemplet på 9 post, dette kunne hun selv ikke huske. Men etter å ha sett et kart viser det seg at hun har syklet rett fra 8 til 10 post. Som dere ser på kartet ligger postene på en rett rekke og hun hadde derfor ikke sett posten, og orientert fra 8 til 10 post istedet. Det røde på kartet er der hvor hun har syklet, og det er ca 20m opp til 9. posten fra den stien hun syklet på. Så hvis hun hadde sett posten på kartet hadde hun ikke bommet, og hun hadde ikke brukt 1 min opp til posten. Så det vil si at hvis Barbro hadde sett 9 posten på kartet hadde hun blitt verdensmester, men istedet kom hun nederst på listen som feil stemplet. Barbro var ganske irritert på seg selv da hun kom i mål, men tok det ganske greit å tenkte at det kommer to nye sjanser hun også kan gjøre det godt på, men surt var det uansett!

Hans Jørgen kom på 7 plass etter et helt greit løp. Han hadde to store bommer, og han var bare 2 min bak vinneren i mål. Selv sier han at uten bommene hadde pallen vært innen rekkevidde. Han var 5 sekunder bak siste premieplass, så det var litt surt for han også.

Vi syntes begge to at det var veldig morsomt og vi gleder oss til resten av konkurransene, for dette var en helt ny konkurransemåte, som var krevende o-teknisk samtidig som det gikk veldig fort på sykkelen! I morgen skal vi huske å ta med alle postene samtidig som vi skal droppe de store bommene, så får vi se hvordan det går da.

Marte Renaas syklet også bra idag og ble nr 9 etter en sterk avslutting på løpet

Se bilder fra Jr VM og arrangørens hjemmeside for resultater, kart og flere bilder.

Følg også gjerne med på morgendagens live resultater


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar