lørdag 13. juni 2009

Team Kvåle tar pulsen på Jr. VM

Nå er det ikke mer enn uke igjen til jeg og Barbro setter kursen mot Danmark og Junior VM i sykkel-orientering. Ned dit venter oss en 620 kilometer lang bilreise og en ca 20 minutt båtreise før vi er fremme i Hillerød. Her kommer Event center å ligge, og det er også her vi skal bo i en camping hytte. Herfra er det mellom 1 og 3 mil til alle konkurransene.

Det arrangeres også EM samtidig og eneste deltager fra Norge er Marte Renaas. Hun tok 2 gull under Nordisk Mesterskap i ski-orientering i Sverige i vinter, har vist seg som en sterk langrennsløper, spesielt i sprint hvor hun på TV som skiorienteren Marte Renaas går seg lett fra heat til heat. I yngre dager var hun også meget sterk i orienteringsløypa. Nå skal hun også prøve seg i sykkel-orientering, og ryktene sier at hun er godt i gang med sykkeltreningen. Vi kan også regne med at hun med stigende erfaring etter de første konkurransene kan bli farlig mot slutten av mesterskapet.

Mesterskapet åpner mandag den 22 juni med model event. Her får vi som ikke er så rutinerte i sporten prøve å dra med oss så mye erfaringer og tips som vi kan klare slik at vi skal kunne hamle opp med de drevne dagen da det står sprint på programmet. Sprinten er noe lenger enn i vanlig orientering med en vinnertid på 27 minutt. Jeg skal gjennom en løype med korteste veivalg 6,6 km, Barbro 5,1 km og Marte 5,9 km. Terrenget skal ha bra fremkommelighet med sykkel med mye stier og veier, og bratte skråninger


Onsdagen venter en mellomdistanse i et litt flatere terreng med kortere bakker og mer åpne områder. Her har Barbro 11,3 km i korteste veivalg med en vinnertid på 40 minutt, mens jeg og Marte har 45 minutt vinnertid på 14,1 km og 13,8 km.
Se o-kartet over deler av området

På torsdag er det langdistanse som venter med et tøffere terreng og mer veivalgsorientering. Med et velutviklet kupert stinett med varierende fremkomlighet på stiene og i tillegg A3 kart, som gjør at vi er nødt til å ta hensyn til å brette kartet i kartstavet rett eller eventuelt brette om underveis, så kommer dette til å bli en tøff utfordring. Har skal Barbro 24,3 i korteste veivalg med en vinnertid på 80 minutt og jeg og Marte har vinnertid 90 minutt på 30,8 km og 29,8 km. Se deler av o-kartet over området


Fredag er hviledag og Marte er nødt til å reise hjem. Jeg og Barbro sykler kanskje i en åpen klasse den dagen, eller tar det rolig til neste dags stafett. Her har vi foreløpig ikke noe lag siden man må være 3 på laget, men vi håper å kunne prøve å lage et mixlag sammen med andre som ikke er på lag. Stafetterrenget er kupert med mange stier og veier, og fremkomligheten på sykkel skal være bra.

Vi har i vår kommet godt i gang med syklingen og har også kjørt mange sykkel-o økter. Blant annet var Barbro på besøk hos meg en langhelg i Mora hvor vi fikk kjørt mange bra sykkel-o økter. Nå skal vi finpusse formen i de fine sykkelområdene i Ringeriket frem til avreise på søndag. Vi har jo aldri deltatt internasjonalt i sykkel-o før, men vi tar det som super relevant trening til vinterens ski-o sesong og skal prøve å gjøre det så godt som mulig der nede. Forhåpentligvis slår vi det svenske sykkel-o landslaget som også er nystartet av året og som stiller med 6 gutter på startstreken. Stem gjerne i margen til høyre over hvem du tror blir beste nasjon av oss.

Følg med så kommer vi forhåpentligvis til å kunne legge ut oppdateringer jevnlig om hvordan det går

Se arrangørens hjemmeside og bulletin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar