mandag 29. mars 2010

WC Ånn – Team Kvåles store internasjonale gjennombrudd

Torsdag 11. mars satte jeg (Barbro) kursen med tog fra Lillehammer opp til Trondheim og videre med bil til Ånn i Sverige, ca 30min fra vintersport stedet Åre. Hans Jørgen kom oppover med en skolebuss fra Falun. Vi var begge tatt ut til å gå World Cup finalen i Ånn. Her skulle vi konkurrere i sprint, mellomdistanse, stafett og ultralang.
2 plass i stafett

Første konkurranse var lørdag og sprint sto på programmet. Vi gjennomførte løpet i fin stil begge to, med bare noen små feil. Barbro kom på en fin 7 plass og Hans Jørgen på en 10 plass. Dagen etter var det mellomdistanse, hvor Hans Jørgen igjen gikk et godt løp og kom på en ny 10 plass. Barbro hadde ikke med seg hodet i dag, og da ble det en del stygge bom og hun kom på 17 plass.

Pallen på ultralang

Mandag var det hviledag, hvor vi tok oss en rolig skitur på fjellet i Duved. Dagen etter var det stafett, som skulle vise seg og bli stor suksess for oss begge. Guttelaget, som bestod av Eivind Tonna (1), Hans Jørgen (2) og Lars Moholdt (3), ledet sammenlagt i stafettcupen og ved bare å slå Russland hadde de seieren i lomma. Alle guttene innfridde og tok en historisk seier, for det er mange år siden Norge noen sinne har vunnet en stafett på herresiden og en av de første sammenlagtseirene til Norge. Jentelaget skulle heller ikke vise seg å være noe dårligere. På laget gikk Marie Asprusten (1), Barbro (2) og Marte Renaas (3), vi var altså to juniorer på laget og vi var vel på den måten ikke regnet med å ligge med i teten. Men etter 3 gode etapper av alle kom vi på 2 plass etter Russland, noe som også kan skrives inn i historiebøkene. En veldig god dag for Norge på stafetten.

Gutta løpende i mål på stafetten

Dagen etter var det duket for den mye omtalte ultralang distansen som for jentene var ca 22 km og guttene 35 km. Vinner tiden skulle være på rundt 2.05 for jentene og 2.30 for guttene, hvor jentene hadde to runder på ca 10km og en ugaflet runde på ca 2.5km til slutt. Guttene hadde tre runder på ca 10km og en på ca 4.5 km. Det var fellesstart for begge klasser og det skulle vise seg at selv om vi skulle gå i 2 timer gikk det fort i starten og mange hadde mer enn nok med å henge på. Hans Jørgen gikk et veldig godt løp og hang med i teten lenge, og endte på en 8 plass tilslutt. Barbro merket fort at hun hadde samme gafling som verdenscup vinner, Tomilova, og benyttet dette best mulig og hang med helt fremme i teten hele tiden. På den siste lille sløyfa var det 4 stykk i tet, men etter god langrennskapasitet og gode ski kapret Barbro 3 plassen og en tur opp på pallen som andreårs junior i WC finalen. En veldig sliten, men utrolig glad Barbro kunne se at Marte Renaas, henens juniortrener, stige helt til topps på pallen før hun selv skulle opp å motta sin egen premie, helt uvirkelig!