tirsdag 7. februar 2012

2 Norges Cup seiere til Barbro i Granåsen

I helgen har Barbro og Bjørnar vært i Trondheim og Granåsen for å gå norges cup i langrenn. Vi skulle gå 10km skøyting begge to på lørdag og søndag skulle Barbro gå 5km og Bjørnar 10km klassisk.

Barbro på toppen av pallen i NorgesCup i Granåsen

Barbro har 2 rene seiere i norgescupen fra tidliger, og i løpet av denne helga skulle hun dobble dette. Disse to rennene var også de siste uttaksrennene til junior VM. På skøytingen startet Barbro helt først i klassen sin, så dette ble et løp der hun kun konsentrerte seg om seg selv og sitt løp uten sekunderinger fra andre i klassen. Selv syntes hun det gikk ganske tungt, men fornøyd med utvikling i løpet. Hun holdt litt igjen i bakkene og brukte krefter i jobbepartiene på flatene og nedoverbakkene. Det ble noen spennende minutter i målområdet for å vente på resten av klassen skulle komme i mål. Barbro har aldri vunnet et stort skøyterenn og hadde ikke forventet at hun skulle ta seieren fra første startnummer på en 10km i 10cm løssnø. Hun tok seiern med 12 sekunder før lagvennine Hilde Landheim på juniorlandslaget.
Bjørnar syntes det ble en lang og tung 10km på Granåsen, men klarte å holde motet oppe på slutten og skjerpet seg. Selv om plasseringen var litt dårligere enn det han hadde håpet på fra før syntes han totalt at det var et OK renn, og at han følte seg pigg før klassisken dagen etter!

Barbro og Hilde før start på klassisken

På søndag var det klassisk på programmet. Barbro startet også i dag veldig tidlig i klassen og hadde ingen av de beste i klassen på startnummerene før, så det ble igjen et løp der hun måtte presse seg mot seg selv og glemme konkurrentene som kom bakfra. Hun gikk bevist på litt dårlig feste for å ha god gli og trykk på slutten av løpet. Løypa på Granåsen var nemlig en stigning til 1,5km, før de siste 3,5km var relativt lette med nedoverbakker og flater inne på stadion, men dette var også et jobbeparti hvor man kunne hente mange sekunder. Og akkurat det gjorde Barbro! Hun måtte kjempe i bakkene ut fra start for å ha feste på skiene og gikk likt som kanonene i klassen opp til toppen, og når de ikke hadde klart å gå fra oppover hadde de ingen sjans. Barbro brukte gliden og de gjenværende kreften på de siste kilometerene og vant løpet med hele 27 sekunder til nummer 2. Tiden hennes hadde også tilsvart en 6 plass i seniorklassen, noe hun er veldig fornøyd med. Det var et bra gjennomført løp, men i ettertid kunne hun kanskje hatt litt mer smurning for det ble veldig tungt i armene på slutten!

Barbro ut fra start på klassisken

Bjørnar hevdet seg veldig på søndagen og gikk til en ny rekordplassering i norgescupen. Han ble nummer 39, kun et halvt minutt etter poeng. Dette var han veldig fornøyd med, og syntes kroppen hadde vært mye sprekere på den 10km løypa i dag enn dagen før.