tirsdag 10. januar 2012

Norges Cup på Lygna

Sesongens første Statoil Norges Cup for juniorer er nå over. Barbro og Bjørnar gikk 3 renn hver på hjemmebane, Lygna og er fornøyde med insatsen!

Fredag var det 10km fellesstart for kvinner 19/20. Det ble satt opp et høyt tempo fra første stavtak og allerede etter 2km var det en 6 mans gruppe som hadde kommet seg fri fra de andre, og de samme 6 spurtet om seieren helt til slutt. Det ble gått to runder av 5km, en A runde og en B runde. B runden hadde en 500 meters vegg halvveis, der alle fikk smake melkesyren langt opp til ørene.

Startfeltet i K 19/20

Barbro i god posisjon (nr 2) ut av start

Barbro var godt fremme på første runden, her rett bak Hilde Landheim som førte ann

Barbro klarte å bite seg fast på halen av gruppa. Hun måtte slippe noen meter i hver bakke, men hun hadde bra ski og klarte å gli opp i gruppen igjen i nedoverbakkene. Når spurten gikk hadde hun ikke nok krefter og ble for mange meter bak før oppløpet og klarte kun å ta en plass på selve oppløpet og gikk i mål som nr 4. Noe hun er meget godt fornøyd med ettersom det hun ikke er fult så sterk i skøyting og føler med dette ar hun har tatt et steg i riktig retning. Ettersom det var ei svenske som vant, ble det en tredje plass i Norgescupen.
Bjørnar gikk også 10km, men han hadde ikke fellesstart. Han gikk et helt greit renn i følge seg selv, men manglet litt sprut. Bjørnar gleder seg mer til sprint og klassisk de neste dagene. Han kom tilslutt på en 67 plass, som er en av de beste plasseringene han har i skøyting.

Bjørnar på skøytinga

Lørdag var det skøytesprint på programmet. Her ville Barbro revansjere spurten fra dagen før og gikk en god prolog, der hun ble nr 3. I kvartfinalen hadde hun god kontroll, det hadde hun også i semifinalen før hun hekter med svensken midt i bakken og står feil vei i løypa i noen sekunder. Heldigvis klarer hun å holde seg på beina og komme seg rundt i riktig retning igjen. Hun måtte bruke en del krefter på å komme seg opp igjen, men med en god spurt på oppløpet var ikke finaleplassen noe spørsmål alikevel. I finalen kriblet det veldig i maget, men Barbro klarte å holde hodet kaldt. Desverre var svensken for god og fikk luke i motbakken ut av stadion, Barbro klarte ikke å følge, men lå på andre plass hele løpet. I bakken ned til stadion igjen kom det to bakfra, men Barbro gikk taktisk og la seg inn på tredje plass. Og som hun sa selv:

"Ingen skal slå meg i en spurt på oppløpet her på hjemmebane. Dette oppløpet har jeg gått 100 ganger og vet akkurat hvordan skal gåes!"

Så sprinten endte i en andre plass og beste norske. Noe hun er veldig fornøyd med, etter at kroppen ikke var helt i toppslag og måtte bruke mye unødvenige krefter i semifinalen. Desverre var det en svenske som gikk seirende ut. Men Barbro skal vise at hun skulle ta en god revansje dagen etter.

Finalen - Barbro i midten, trangt om plassene

Bjørnar gikk en grei prolog, men i en klasse på 150 stk er det et svært vanskelig å komme topp 30 og videre til kvartfinalene. Han ble nr 62, og gikk ikke videre til finalerundene. Men han var greit fornøyd selv og mente han hadde gitt alt han hadde selv.

Søndag kom dagen begge hadde ventet ekstra mye på. Barbro skulle gå 5km klassisk og Bjørnar 10km. Barbro startet som en av de siste i sin klasse og gikk på sekunderingene til de andre i klassen. Selv om kroppen kjentes veldig tung før start, løsnet alt når hun gikk ut fra start. Barbro klarte å holde trykket oppe under hele løpet og på toppen av monsterbakken var hun kun 2 sekunder bak seier. Ned til mål hadde hun mye å gi og gikk i mål hele 14,4 sekunder forran nr 2. Barbro tok altså en gledelig første plass og slo alle de andre, til og med svensken!

Barbro strekker hendene i været etter målgang, tydelig fornøyd med dagens løp!

Pallen etter 5km klassisk i K 19/20

Bjørnar gikk også sitt betse løp denne dagen. Han gikk en bra første runde og lå på 20 plass, på andre runden ble det litt tyngre og i mål kom han på 49 plass. Men han var fornøyd med løpet og var ikke for langt bak til at poeng kan være et mål i løpet av sesongen.

Bjørnar staker ut fra start

Ørjan og Bjørnar etter målplassering

Dette ble altså en bra økt for oss begge. Barbro gikk kjempe bra og håper at jr.vm biletten til Tyrkiske Erzerum i slutten av februar er sikret etter en 3pl og to 1pl i Norges Cupen denne helgen, hun leder også Norges Cupen totalt etter helga. Bjørnar er helt greit fornøyd med helga totalt, men vet at han har litt mer inne som han skal vise i de neste Norges Cup rennene.