torsdag 7. januar 2010

Godt Nytt År

Vintern er nå for lengst i gang, noe som betyr at de viktige konkurransene nærmer seg. Til tross for streng kulde med tempraturer ned mot -30 grader og dermed svært vanskelige treningsforhold for utendørsidretter så håper vi begge at formen er der den skal være, svært nær toppen med andre ord.

Det har nå i sesongsstarten vært mange konkurranser for oss og resultatene forteller oss at vi har tatt store steg fra i fjor. Barbro har blant annet i langrenn i år tatt klivet helt opp mot de beste junior jentene i landet og var topp 5 i et av uttaksløpene til junior VM i langrenn. Men kampen om plassene for å få representere Norge i langrenn er svært tøff når man tenker på at 7-8 av de andre junior jentene allerede i år har representert Norge i verdenscup. I skiorientering har hun også vist at hun er sterk med seier i alle de 3 norgescupløpene hun har gått.

Barbro i farta. Foto: Ivar Gilsa

Hans Jørgen har taklet overgangen til senior bra og har også vist glimrende form i de konkurransene han har gått ved blant annet å slått forrige verdenscupvinner Erik Rost i to konkurranser i Sverige og har i tillegg kjempet med gullmedaljørene fra forrige års senior VM på konkurransene tidlig i desember. Han har også stabilisert seg i den nasjonale seniortoppen med en sier, en andreplass og to tredjeplasser i norgescupen, noe som har resultert i at han er blitt uttatt til første verdenscuprunde som går i St. Petersburg i Russland fra 13. til 19. januar. Her vil han være førstereis til verdenscup, selv om han i fjor deltok i VM i Japan. Han ser frem imot å få delta der og forhåpentligvis kunne vise hva han står for. Årets gode prestasjoner brakt han opp på 5 plass i IOFs verdensranking, noe som kan skyldes at han har fått gått mange rankingløp, men som fortsatt viser at han så absolutt har et høyt nivå inne.

Men før han reiser til Russland skal han i helga (9-10 jan) gå NM langdistanse og NM stafett under O-treff som arrangeres i Trysil. Her venter et svært vanskelig løypenett i skrålia ved Fageråsen. Under lørdagens 14 km langdistanse deles det også ut kongepokal til vinneren, som han selvfølgelig håper å kunne være med å kjempe om.

Kartutsnitt fra det klurige løypenettet på Trysil. Hentet fra opn.no

Barbro skal denne helga gå årets første norges-cup løp i langrenn i Surnadal på Nordmøre. Det kommer til å bli spennende å se om hun fortsatt kan vise den samme trenden som hun har hatt på løpene så langt den her sesongen. Om hun gjør det kan det bli svært så spennende å se hva hun kan få til.

I jula inviterte vi også mange skiorienteringsløpere til Lygna for en kartintensiv samling. Det var totalt 40 stykker, både norske, svensker og finner, juniorer og seniorer med på samlinga hvor vi bodde på Åstjern. Mattis Myhre og Asbjørn Kvåle hjalp oss med skuterkjøring og løypelegging og tross svært mye snø de siste dagene før samlinga og sterk kulde fikk de i stand to fine områder som vi kunne trene ski-o teknikk i. I tillegg til Lygnas bra løypenett og fantastisk vær ble dette ei vellykket samling som kommer til å være nyttig til vinterens konkurranser.

Hans Jørgen og Lars Moholdt i fantastiske ski-o forhold på Lygna. Foto: Sindre Haverstad

Resultater så langt sesongen 09/10:

Barbro:

 • Seier i Norgescup mellomdistanse på Venabu
 • Seier i Norgescup mellomdistanse på Lygna
 • Seier i Norgescup mellomdistanse i Lier
 • Seier i Astribekkrennet, Sjusjørennet og Natrudstilrennet i langrenn
 • Seier i Jr VM mønstringsrenn i langrenn på Sjusjøen i K 18 langrenn –nr. 5 totalt blant juniorjentene(17-20 år)
 • 6 plass i BUL-sprinten i langrenn K 17-20

Hans Jørgen:

 • Seier i første og siste etappe av Swedish Ski-O Tour
 • Seier i Norgescup mellomdistanse på Venabu
 • 2. plass Norgescup mellomdistanse i Lier
 • 2.plass Ensi Lumen Rastit langdistanse i Finland
 • 3. plass Norgescup sprint på Venabu
 • 3. plass Norgescup mellomdistanse på Lygna

Følg med på vår hjemmeside www.teamkvale.com gjennom sesongen for å se hvordan det går med oss. Her vil det også finnes bilder, kart og filmklipp fra samlinger, reiser og konkurranser vi er med på.

Med sportslig hilsen
Barbro og Hans Jørgen Kvåle
www.teamkvale.com


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar