søndag 25. mars 2012

Skisprint og RedBull Nordix

De siste dagene har Barbro vært med på noen showrenn. Det startet med skisprint på Bislett torsdag, før hun var med på RedBull Nordix kvalifisering fredag og finaler lørdag.

Timo klar for RedBull Nordix

Etter jrNM i Kollen har Barbro prøvd å bli frisk og det har blitt lite trening. Hun fikk tilbudet om å være med på en 500m og 100m sprint på Bislett og det takket hun selvfølgelig ja til. Desverre fungerte ikke kroppen helt, så hun ble slått rett ut i kvartfinalen på begge løpene og måtte heller sitte på tribunen og se finaleheatene derfra. Selv om hun ikke gikk videre syntes hun det var kjempe morsomt å gå forran publikumet på Bislett med de beste sprinterne i verden. Hun tror selv at hun hadde en litt dårlig dag og etter sykdommen var ikke kroppen helt pigg. Så hun håper hun kan få sjansen i en annen anledning der hun får konkurrert på "lik linje" med alle de andre!

Mange møtte opp på Bislett, flott stemning

Derimot gikk kjæresten til Barbro, Timo Bakken veldig bra og satt VERDENSREKORD på 100m på ski i tillegg til at han vant hele løpet. Han gikk inn på tiden 11.52 og kom med det i guiness rekordbok og masse heder å ære for den fantastiske prestasjonen.

Timo verdens raskeste mann på ski

Og med den innsatsen ville selveste Petter Northug ha med Timo til redbull nordix og da klarte Barbro å lure seg med. RedBull Nordix er skicross på langrennski der 75% av løypa går nedover gjennom skarpe svinger og høye hopp.

Her ser dere løypa

På kvalifiseringen på fredag var det veldig løse løyper og det ble mange fall. Både Barbro og Timo klarte seg gjennom løypa med kun litt rumpekjøring begge to. Det holdt til en 8 og 23 plass, og dermed videre avansjement.

Timo i farta nedover


Litt ustø utt av svingen

Timo glad han kom levende ned i kvalifiseringen

På lørdagen var det kvalifisering der gutta måtte gjennom 16- og 8 -delsfinaler før kvartfinaler ettersom de var så mange. Jentene startet rett i kvartfinaler. Det startet 4 og 4 sammen i heat, der de 2 beste gikk videre i hvert heat. I dag hadde de saltet løypa, så det var mye bedre å kjøre, men desto værre å tryne.

Barbro i blå trøye midt i bilde i sin kvartfinale

Første og en meget avgjørende sving

Timo var uheldig i første sving i 16 delsfinalen og lå sist i heatet, og ettersom det var veldig vanskelig å gå forbi endte han sist og måtte se resten av rennet fra sidelinja. Barbro fikk en bra start i sitt kvartfinale heat og ledet hele veien før siste bakken der hun nesten slapp forbi Kikkan Randall med vilje for ikke å bruke så mye krefter. Hun sikret andre plassen og ble nr 2 i heatet og var videre til semi. I semi fikk hun det dårligste startsporet ettersom alle de andre i heatet hennes hadde bedre prolog tid fra kvalifiseringen. Derfor fikk hun en lang yttersving i første og i andre svingen ble det for skarpt og tett så hun måtte trekke seg, da smatt Van Der Graf og Randall forbi og hun var sjanseløs i kampen om å ta dem igjen. Dermed røyk finale plassen og hun måtte ut i b-finale. Dette ble en ren norsk finale og alle ville kjøre fort. Igjen ble det veldig trangt i den første svingen noe som endte med at to falt, Barbro inkludert. Men, det ble flere fall og Barbro klarte andre plassen i heatet og endte på 6 plass totalt.

FULL fart, Barbro forran Kikkan Randall og Linn Eriksen

Selv syntes Barbro dette er noe av det morsomste hun har vært på med noen sinne. Det var action og fart fra start til mål. Selvom det var litt farlig, var opplevelsen helt enorm. Dette ga medsmak og Barbro er gjerne med på et slikt konsept igjen.

/Barbro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar