søndag 25. mars 2012

Junior NM Holmenkollen 2012

Forrige helg deltok Barbro og Bjørnar i junior NM i fjorårets VM løyper i Holmenkollen. Desverre ble begge syke etter Finlandsturen helgen før, så de hadde ingen bra oppladning før mesterskapet.

Bjørnar fikk til og med ikke lov av treneren sin å stille til start på hans 10km klassisk på fredag ettersom han ikke følte seg bra og ikke var helt frisk. Barbro derimot, som kanskje var mer syk en Bjørnar nektet å kaste inn hondkledet og stilte til start på hennes 15km klassiske løp og et av sesongens store mål. Hun kjente med en gang at kroppen ikke var i nærheten av god og gikk det hun hadde i 5km, etter det var kreftene brukt opp og hun "dasset" de siste 10km til mål. Så beslutningen om å gå var nok ikke det smarteste hun har gjort ettersom det endte med en 31 plass i mål, men hun angret ikke og syntes at kroppen nesten ble bedre av en gjennomkjøring utover dagen.

På lørdag gikk Barbro 5km og Bjørnar 10km skøyting. Barbro var fortsatt ikke i slaget, men måtte gå et bra løp for i det hele tatt å komme på første laget til oppland på søndagens stafett og stilte til start. Det var ikke noe trøkk i kroppen, og det ble en laaang 5km. Men til at kroppen ikke var frisk, så ble hun nr 14.
Bjørnar hadde en veldig tung dag etter sykdommen. Kroppen var helt dø, men han klarte å komme seg i mål noe som er veldig imponerende! Mange hadde brytt i samme situasjon, det viser at Bjørnar er sterk i hodet.

Søndag var det klart for kretstafett. Bjørnar ble litt dårligere etter lørdagens utmatelse, og stilte ikke til start. Barbro klarte å komme på 1. laget til oppland, og ettersom det var svært lite snø og vansklige forhold i Kollen bestemte arrangøren at det skulle gåes 4 skøyte etapper. Barbro var egentlig oppsatt på ankeretappen, men sa fra seg den ettersom kroppen ikke har spilt helt på lag før i helgen og ville ikke ødlegge for laget på siste etappe. Derfor fikk hun første etappe og målet var å holde laget med i teten av stafetten.
Kroppen var litt mer samarbeidsvillig i dag, så hun gikk ut kontrollert på den 3,75km løypa og på slutten, nærmere sagt opp Helner bakken, gikk hun frem i tet og prøvde seg med et lite rykk. Det var isete løyper og stor fart, så hun fikk ikke stort forsprang på de nærmeste lagene. Men hun vekslet først og sendte ut Siri Sandsengen på andre etappe. Hun gikk også en bra etappe og holdt laget med i stafetten og vekslet først sammen med 4 andre lag. Julie Vollum Bø gikk også en bra etappe på tredje etappe og ut på siste etappe var det 5 lag som kjempet om seieren. Oppland hadde 18 år gamle Thea Krokan Murud. Det ble en gjevn og morsom innspurt, og inn på stadion var det 3 lag som hadde fått en luke. Oppland lå som nr 3 og på det kjappe føre var det vanskelig å gå forbi, så oppland gikk inn på en fin bronsje plass noe som alle på laget var strålede fornøyd med. I dag var bronsje gull for oss, som hadde Barbro som var syk og tre 18 åringer på laget.

Noen bilder fra stafetten:

Kollen tåka var selvfølgelig på plass under dette mesterskapet også!

Barbro i feltet ut fra start


Barbro prøver å rykke i Hellner-bakken, ute til venstre

Bronsje laget, fv: Barbro, Thea, Siri og Julie


Seierspallen, Finnmark gull, Oslo sølv og Oppland bronsje

Oppsumert ble det et skuffende jrNM sett med våre øyne, Barbro var favoritt på alle distanser, men desverre kan man ikke gjøre noe med sykdom når den først har inntruffet. Samme gjelder også Bjørnar som kun fikk delta i ett renn i sitt første jrNM. Det var en kjempe opptur med bronsjen på stafetten for Barbro, så er det bare å bli frisk og trene frem mot NM sprint og NorgesCup finale om to uker.

/Barbro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar