mandag 12. mars 2012

En forsinket oppsummering av junior VM i langrenn

Den siste uka i februar var Barbro i den tyrkiske byen Erzurum, nord-øst i Tyrkia. Her skulle hun være med på junior VM i langrenn, hennes store mål for denne sesongen. Den norske troppen dro til Tyrkia en uke i forkant av mesterskapet for å aklimatisere seg for høyden. Det var slik at stadion der rennene skulle gå lå på 1700-1800 m.o.h, og de skulle bo på 2200 m.o.h.

Arrangementet startet med sprint mandag 20 feb, 5km klassisk 22 feb, 10km med skibytte 24 feb og stafett 24 feb. Barbro var tatt ut til å gå alle rennene etter en fantastisk sesong så langt, men desverre skulle ikke drømmene og målene til Barbro oppnås denne gangen…

For å ta en kort oppsumering ble det en 39 plass i sprinten, 16 plass på klassisk, 19 plass på duathlond og 6 plass i stafett. Dette er langt under det hun har prester før i år, ikke bare i forhold til de andre norske, men også i forhold til andre nasjoner. Hva dette skyldes vet hun ikke helt selv heller. Det skal sies at totalt underpresterte hele den norske troppen under dette mesterskapet, selv om det ble 5 medaljer til Norge totalt. Så kanskje høydeoppholdet i forkant skulle vært lenger?, det skulle bli kjørt mer hardt i høyden, osv.

Barbro følte seg egentlig veldig bra i høyden uken i forkant, så at hun røyk ut i prologen kom som en stor smell og hun ble veldig skuffa. Det tok veldig lang tid før Barbro klarte i det hele tatt og prate med noen på stadion etter nederlaget. Desverre skulle dette bare være den første. Den neste konkurransen var den viktigste og yndlingskonkurransen til Barbro, men her fortsatte marerittet. Ingen ting fungerte og det ble en av de lengste 5km hun har gått. På duathlonden og stafetten løsnet det litt, men det fungerte ikke helt opptimalt.

Dette ble altså en stor skuffelse for Barbro og det har tatt lang tid å komme over. Men selv om det var en nedtur med konkurransene var det en kjempetur. En herlig gjeng å være på tur med og en ny opplevelse med nye kulturer og tradisjoner.

Her kommer noe bilder fra turen:


Barbro i prologen på sprinten

Barbro under 5km klassisk

Ut fra fellesstarten på duathlond, som dere ser ledet Barbro ut fra start. Men detsverre varte det ikke lenger...

Barbro gikk første etappe på stafetten, her til høyre opp første bakken.

Det ble mye sitting i buss, tilsammen et helt døgn!!! Men med en god gjeng, var det stemmning i bussen hele tiden


Juniorgjengen, her stafettlagene


Barbro og Hilde koste seg i solen treningsdagene før mesterskapet startet


Den ene dagen var vi fire jentene på en topptur opp til 3000 m.o.h. Fantastisk utsikt!


Tre jenter som smilte før mesterskapet, men var meget skuffet etterpå…


I bagasjerommet på en bil i Tyrkia, er de kidnappet?? Neida, slapp bare å betale Taxi hjem til hotellet


Junior jentene i Tyrkia f.v: Anne Kjersti Kalvå, Thea Krokan Murud, Hilde Landheim, Barbro, Anne-Tine Markset og Linn Eriksen


Barbro hadde bursdag 21 februar, hun fikk en stor kake og fine gaver av gjengen = kjempefornøyd Barbro!!

Barbro tar et hopp under den knallblå himmelen i Tyrkia

Barbro har omsider fått tilbake troa på å gå fort på ski igjen. Og hun ble tatt ut til å gå WC i drammen 7 mars, hun har også junior NM i Holmenkollen og Norges cup finalen i Fauske igjen denne sesongen. Så egentlig har ikke morroa startet ennå!!!

/Barbro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar