søndag 29. januar 2012

Barbro yppet seg mot seniorene under NM på ski


Barbro har i helgen vært i Voss og deltatt i senior NM på ski. Dette var hennes første senior NM så ambisjonene var ikke så høye, det viktigste var å få opplevd den fantastiske og berømte NM-stemmninga. Barbro skulle delta i sprint klassisk og 15km med skibytte. Det var klassisken som var hennes største mål, hun ville være topp 20 på prologen og komme seg til en semifinale. Men det skulle vise seg at det skulle gå mye bedre enn Barbro hadde turt å drømme om på forhånd!
Barbro for første gang på senior NM

I prologen følte hun at det ble mye stress og at hun ikke gikk så bra teknisk på ski, men alikevel gikk hun inn til en 4. beste tid. Hun trodde ikke sine egne øyne da hun så det sto nr. 4 på skjermen da hun kom inn i mål, det hadde hun ikke håpet på før start. Men i Voss blåste det en god del, så hun var veldig usikker på om prologtidene kanskje var litt bingo, det skulle det senere vise seg å ikke være.

Barbro i prologen, inn til 4. beste tid!!!

I kvartfinalen skulle hun møte Celine Brun Lie, men resten av heatet så overkommelig ut. Så hun hadde tro på at semifinalen var innen rekkeviddet. Hun fikk en bra start, og gikk først opp bakken. På toppen kom Celine på siden og Barbro slapp henne forbi så hun kunne ligge bak og få dragsuget nedover bakken igjen. Når de kom inn på stadion var Barbro føst og gikk inn til seier i kvartfinale heatet sitt og dermed klar for semifinale i senior NM.

Barbro og Celine ut fra start, god luke allerede der

I semifinalen møtte hun Ingvild Flugstad Østberg, Therese Johaug, Maria Nysted Grønvold, Mari Eide og som i kvart Celine Brun Lie. Altså et veldig tøft heat, men Barbro la igjen all respekt på startstreken og viste de store jentene at juniorene også går fort på ski. Grønvold var utrolig sterk og fikk noen meter på resten av feltet opp første bakken. Så den siste finalebiletten sto mellom de resterende 5. Barbro lå på 3 plass inn på stadion like bak Therese Johaug, men på en langside gikk hun opp på siden. Hun tok en "frekkis" og hoppet inn forran Therese noen meter før den siste 180 graders svingen før oppløpet. Denne "frekkisen" endte med at Therese falt, noe som gjorde at Barbro fikk en god luke inn til mål og ble nummer 2 i heatet bak Grønvold. Og dermed var finalebiletten sikret. Barbro var ikke helt sikker på finalebiletten før de ropte navnet hennes over høytaleren, ettersom det kanskje kom til å bli en sak rundt fallet til Therese. Men juryen tok ikke opp saken og Barbro fikk derfor finalebiletten, uten noe oppstyr.

Startfeltet i semifinalen, f.v: Therese, Mari, Celine, Ingvild, Maria og Barbro bak kamramannen og på storskjermen

Altså, Barbro var i finalen i NM senior. Her skulle hum møte Maiken Kaspersen Falla, Astrid Urenholt Jakobsen, Maria Nysted Grønvold, Kari Vikhagen Gjeitnes og Ingvild Flugstad Østberg. Det var altså en finale der alle hadde gått World Cup utenom Barbro, et heat med internasjonal klasse. Barbro var overveldet av bare å komme i finalen og kjente at de to heatene før hadde gått fortere enn hun var vant med fra junior klassen.
Men i finalen var kreftene tomme for Barbro og måtte slippe de beste allerede i første bakken, men Ingvild hadde svært dårlig ski så de to kjempet om 5 plassen. Dette skulle tilslutt bli en photofinish, som Barbro gikk seirende ut av. Barbro ble altså nr 5 i sin første start i senior NM. Dette var hun kjempefornøyd med, over all forventning. Hun fikk smake litt på nivået til verdens beste sprintere, og syntes ikke steget opp var skremmende langt. Med denne 5 plassen håper hun kanskje døra til WC i Drammen i mars står litt mer åpen, der det er klassisk sprint i gatene rundt i Drammen.

Finalen, Barbro i 4 posisjon ut fra start, men hun hadde aldri noen sjanse til å hamle opp med jentene i front.På lørdag gikk hun 15km med skibytte og her skulle det vise seg at 4 heat i går med litt dårlig restitusjon skulle betales. Ut på den 7,5km klassisk delen gjorde alle bevegelser i kroppen vondt, og det ble en vond, hard og lang klassisk del. Men Barbro tok det med et smil i lykkesrus fra dagen før og tenkte at det ble en god hardøkt, så hun fortsatte i samme gjevne tempo. Ut på skøytedelen løsnet det vedlig. Hun var håpløst langt bak, men plukket et par plasseringer og gikk seg opp til en litt skuffende, men grei 25 plass på en slik dagen derpå etter et tøft skirenn.

Nå venter noen dager på Lillehammer før hun reiser til Trondheim i slutten av uka for å gå NC junior i Granåsen. Her skal også Bjørnar gå. Vi skal gå 10km skøyting og 5/10km klassisk.

/Barbro


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar