tirsdag 24. januar 2012

6 dager til verdenscup og det letter

Vi er nå i Kirkwood i California på akklimatiseringssamling til årets første verdenscuprunde som blir arrangert i Lake Tahoe. Lake Tahoe ligger på rundt 2000 meter over havet og siden California har 9 timer tidsforskjell fra Norge så har jeg, Lars Moholdt, Sindre Haverstad og Ove Sætra tatt oss en 9 dagers akklimatiserings samling i nabobyen til Lake Tahoe. De første dagene her oppe har vært tunge, men nå begynner det å gå lettere.

Overvekt på bagasjetralla selv om vi mistet 2 kolli på siste flygningen fra Seattle til San Francisco. Heldigvis kom  det resterende dagen etter.

Lars viser skjulte sider når han med list forsøker få Avis-mannen å forstå at når vi har bestilt bil i klassen stor  med 4x4 så skal vi ha en stor bil med firhjulstrekk. (han lyktes ikke)
 Dagene før vi dro så det ikke lyst ut for at de skulle kunne arrangere ski-o konkurranser her siden det ikke var noe snø i området. Men dagen før vi avreise kom en snøstorm inn over hele California. Siden da har det snødd helt til i går og nå er det nok snø til å arrangere.

Arrangøren påsto de måtte ha opp mot 2 meter med snø for å arrangere ski-o. Vi forstod fort hvorfor.

Ove og Lars nyter pudderforholdene.
Dessverre har Sindre blitt syk og har reist ned i lavlandet igjen for å bli frisk. Forhåpentligvis er det ikke lenge før han er tilbake i slag og kommer opp til oss igjen.
Etter at snøstormen har gitt seg har vi endelig fått se fjelltoppene, og for en utsikt.
Lars og Ove storkoser seg i sola. Samme bakgrunn som bildet over, men etter at snøstormen har lettet.

Når snøen endelig kom har det blitt fantastisk fine spor

Kunne det vært noe bedre. Lengst inn i dalen ligger Kirkwood

Det skal ikke sies noe på innsatsen til løypemannskapene i Kirkwood. 
Her er et lite filmsnutt fra en av nedoverkjøringene for noen dager siden. Like etter at løypmaskinen hadde kjørt gjennom for første gang, noe Lars fikk erfare at ikke alltid gir like faste spor:


I morgen kommer Audhild Bakken Rognstad og leder Lars Lystad hit og på lørdag gjør Øyvind Watterdal troppen komplett.

På grunn av snøforholdene ble første distanse som skulle vært arrangert i Bear Valley på lørdag flyttet til Tahoe Donner og arrangeres på mandag i steden. Det ryktes om en meget tøff langdistanse på et kart hvor høydekurvene nesten gjør kartet brunt. Onsdag arrangeres sprint på Auburn Ski Club og torsdag mellomdistanse i Tahoe XC. På fredag avsluttes verdenscuprunden med mix sprintstafett. Audhild er klar for laget så får resten av oss gutta slåss om den siste plassen. Vi gleder oss enormt til å komme igang!

Verdenscuprunden kan følges på arrangørens hjemmeside

/HJ

3 kommentarer:

 1. De bildene her var det veldig dårlig gjort å legge ut!

  SvarSlett
 2. Beklager :( Tenkte faktisk på å skrive at du ikke skulle leser lenger i artikkelen når det var kommet halvveis. Men det har allerede begynt å florere bilder fra dagen på facebook så var redd du uansett ville få det med deg.
  God bedring så sees vi snart klare til fight!

  SvarSlett
 3. Ser ut til at dere har det bra "over there"!

  Lykke til med konkurransene!

  mvh
  LandslagssjefAnders

  SvarSlett