lørdag 21. januar 2012

3 plass i Skandinavisk Cup

I helgen skulle Barbro måle krefter for første gang mot skandinavias beste seniorer som ikke er ute i WC. Barbro stilte til start i den klassiske sprinten under helgens Skandinaviske Cup på Nes skisenter. Det var en 1550m løype, dvs. en lang løype for jentene.

Målet til Barbro var å gå en god prolog og komme til semifinalen. Dette klarte Barbro, hun gikk en bra prolog der hun gikk til en 3 beste tid. Det var svenske Stina Nilsson og ei finsk jente forran, så det vil si at Barbro ble beste norske, noe som var veldig morsomt. I kvartfinalen hadde Barbro god kontroll og kontrollerte semifinalebiletten fra start til mål. Da var altså målet for helga nådd, men hun ga seg ikke der. I semifinalen fikk hun tøffere konkurranse, men hun tok teten ut fra start og denne holdt hun på inn til mål selv om konkurrentene prøvde seg gjennom hele løpet. Da var altså Barbro i finalen i Skandinavisk cup, men det skulle fortsatt ikke gi seg der.


Barbro nådde målet sitt og vel så det i dagens sprint

I finalen tok hun også starten og gikk forran hele løpet. Desverre lønte det seg å komme bakfra i snøværet på Nes og inn på stadion gled to jenter forbi. Etter det ble det tungt og hun hadde ikke sjans å være med helt oppe i spurten, men 3 plassen var aldri truet så Barbro gikk smilende over målstreken etter en meget god sprint. Det var svenske Stina Nilsson som vant og Kathrine Harsem som ble nr 2, derfor ble altså Barbro nest beste norske.

Ut fra start i finalen


Barbro dro hele feltet til det gjenstod 300m

Da ble det litt for tungt... Men hun gikk inn til en positiv 3 plass!

Barbro var veldig fornøyd med løpet:
"Det var over all forventning! Både kropp og ski var bra i dag."


Pallen i kvinneklassen i Skandinavisk cup på Nes

Netse helg er det senior NM på Voss for Barbro. Her skal hun gå klassisk sprint på fredag og duathlond på lørdag. Hun reiser bort til Voss på onsdag. Så hvis dere skal se på TV den helga skru over på NRK og se etter ei jente med rød skidress, statoil merker og casco skjerm ;)

/Barbro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar