lørdag 6. februar 2010

Team Kvåle tredje best i verden!

Team Kvåle var i dag for første gang sammen på et stafettlag under dagens mix-sprintstafett i verdenscupen i Bulgaria, og det gikk bedre enn vi kunne ha drømt om. Det har i hele natt og under løpet herjet ”snøstorm” i konkurranseområdet så det var ett guffent føre og vær som møtte oss i dag.

Barbro som i går for første gang stilte til start i verdenscup ble i dag sendt til ulvene på 1. etappe mot blant annet 13 ganger verdenscupvinner Eduard Khrennikov, Andrey Grigoriev og Marte Reenaas. Men hun holdt igjen hodet kaldt og kom inn blant de første damene selv om hun hadde lang gafling. Jeg gikk en bra 2. etappe med god flyt og kunne sende ut Barbro i 3. posisjon 10 sekund bak det norske førstelaget med Marte Reenaas og Lars Moholdt som ledet. Barbro starter også denne etappen bra, men på 3. post faller hun i en grop og knekker staven. Allikevel biter hun tennene sammen kjemper seg gjennom det tøffe terrenget og til veksling holder hun fortsatt sammen med det svenske 1.laget. De to neste etappene er enda tøffere fysisk og jeg kan sende Barbro som har fått ny stav ut på 5. etappe i tet sammen med det norske og svenske førstelaget. Marte Reenaas går en bra 5. etappe og sender ut Lars Moholdt like bak det russiske 1. laget som har en dame på siste etappe. Barbro har igjen gått en knallbra etappe og kommer til veksling helt likt med Josefin Engström fra Sverige. Dermed er det duket for en duell mellom meg og Erik Rost ut på den ugafflede siste etappen. Vi går noen forskjellige veivalg og passerer de andre lagene som har hatt en lagoppstilling med dame på siste etappe. Inne ved stadion 2 poster før mål er vi likt. Jeg holder meg foran til nest siste post. Derifra tar vi hvert vårt veivalg inn til siste post. På mitt veivalg er løypene helt igjennsnødd etter ”snøstormen” som herjer og jeg taper 30 meter til Erik Rost som er umulig å ta igjen på oppløpet. Dermed får vi 3. plass i den første mix-sprintstafetten som er arrangert etter svært gode løp av oss begge og Barbro faktisk gikk over en halv etappe med en brekt stav, noe vi må si oss ekstremt godt fornøyd med.
Fornøyd Team Kvåle i Bulgaria (ikke slik vær i dag akkurat)

Resultater

06:00 i morgen tidlig venter en 8-12 timer lang busstur over grensa til Romania og til Miercurea Ciuc for neste ukes EM og Junior VM som har første konkurransedag på onsdag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar