onsdag 3. august 2011

Tynn luft og høy puls

I år som i fjor er vi en gjeng norske ski-o løpere som legger årets augustsamling til Bulgaria. Lars Moholdt og Øyvind Watterdal er med i år også og i tillegg har Sindre Haverstad slengt seg med i år. Som vanlig møtte Ivan Belomazhev strålende som en sol opp på flyplassen i Sofia når vi ankom forrige onsdag. Dessverre var hadde vi mistet skiposen i Frankfurt siden flyet fra Oslo ble forsinket inn mot gaten. Da er det godt å ha noen lokale helter som kan "die baggage repariren", for dagen etter var rulleskiene på plass til rulleskiøkta.Gjengen på guidet tur i SofiaEtter en guidet tur i Sofia med selveste generalsekretæren i det bulgarske orienteringsforbundet satte vi kursen mot "Berghaus" ved Troyan som ligger i den nordlige fjellkjeden i Bulgaria, Balkan fjellene. Her tilbrakte vi fine dager med fjellturer og rulleskiøkter mens mor Belomazhev jobbet i ett for å få i stand det enne herremåltidet etter det andre. Vi fikk testet ut både lokale og Bulgarske spesialiteter som alle falt i god smak.Lars og Sindre på trappa til "Berghaus", Villa BelomazheviPå fjelltur

Nå har vi satt kursen til den høyeste fjellkjeden i Bulgaria, Rila. Her bor vi på samme hotel som i fjor i treningsparadiset Belmeken. Hotellet ligger på 2000 moh med gressdekkede fjelltopper helt opp mot 3000 moh, gode rulleskiforhold og alle ønskelige treningsfasiliteter. For øyeblikket er det en smule tomt her, for det meste roere og noen boksere i tillegg til oss. Men det ryktes om innrykk av Russiske og andre Øst-eurpeiske landslag i både langrenn og skiskyting de kommende dagene, så det kommer nok til å bli mer folksomt på rulleskiveiene her med 300 skiløpere i forhold til dagens 20. Et titalls ski-o løpere er også ryktet å ta veien hit.

Samlinga har også så langt gått hardt utover utstyret, for i tillegg til den vanlige store slitasjen på rulleskiene her oppe har det totalt røket 5 pigger og en stav. Jeg har heldigvis unngått uhell, men Lasse "Stocke Terminator" har brukt langt over sin kvote. Ellers nyter vi de harde dagene og ser frem mot de neste to ukene her oppe når vi er aklimatiserte og hemoglobinverdiene er på stigende kurs.

/HJ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar