tirsdag 19. april 2011

Sesongoppsummering 2010/2011 Team Kvåle

Nå er vinteren forbi og vi i Team Kvåle kan se tilbake på en svært spennende sesong med mange gode prestasjoner og fine opplevelser. Team Kvåle har også fått inn ett nytt rekruttmedlem i løpet av vinteren. Bror Bjørnar, har fattet interesse for skiorientering i tillegg til langrennssatsningen. Det synes både Barbro og Hans Jørgen er svært gledelig og han får være med på det han ønsker av vårt opplegg.

Allerede i sommer deltok vi i sykkelorientering i Portugal. Hans Jørgen prøvde seg for første gang i senior VM på sommerstid, mens Barbro syklet junior VM. Bjørnar var også med og syklet noen åpne konkurranser. Selv med ikke det bredeste sykkelgrunnlaget i år gikk det meget bra for oss. Barbro klarte imponerende å ta medalje på alle distansene hun stilte i og kunne ta med to sølvmedaljer og en bronsemedalje hjem. Hans Jørgen merket overgangen fra junior til seniorklassen, men kjørte svært godt på langdistansen og ble selv med utstyrsproblemer og krangel med gjengrodde stier nr 21 på langdistansen. En topp 10 plasseringer hadde ikke vært utenfor rekkevidde med litt mer stang inn.

I sommer var Barbro også svært aktiv på rulleski og vant blant annet norgescupen totalt. I tillegg fikk hun prøve seg i verdenscupen under Toppidrettsveka i Kristiansund hvor hun tok to seire i junior klassen. I tillegg fikk hun gå på det norske laget som vant teamsprintstafett i seniorklassen og virkelig viste konkurrentene at formen var der den skulle være før vinteren.

Høsten ble preget av mye trening for å stå best mulig rustet mot vinteren. Hans Jørgen var et par uker i treningsparadiset Belmeken i Bulgaria og fikk lagt et godt grunnlag for den kommende treninga. I oktober var vi alle tre i Ramsau i Østerrike for å få inn skifølelsen på breen før vinteren for alvor satte inn. Dessverre ble Hans Jørgen i denne overgangen svært sliten og måtte ta november og desember måned meget rolig treningsmessig. Dette førte til at han kunne konsentrere seg enda mer om den o-tekniske biten og antagelig gjorde det han enda sikrere i kartlesingen gjennom sesongen, selv om han var senket et par hakk fysisk.

Barbro gjorde en god vintersesong, både i langrenn og skiorientering. Hun rykket i år opp en klasse i langrenn og har derfor fått kjempe med jentene som er ett år eldre, de er verdens beste juniorjenter og flere av dem holder samme nivå som de beste senior damene. Men hun tok utfordringen på strak arm og bet godt fra seg allerede fra starten av sesongen og vant sprinten i det siste uttaksrennet før junior VM. Hun ble derfor belønnet med en plass i den klassiske sprinten i Otepää i Estland. Dessverre nådde hun ikke helt frem i semifinalen, men må si seg godt fornøyd med en 10 plass i sitt første junior VM i langrenn. Rett fra Estland bar det til junior VM i skiorientering på Nattrudstilen ved Sjusjøen. Her viste hun konkurrentene hvor skapet skulle stå og fikk med seg to gull og to sølvmedaljer. Denne prestasjonen gav henne også muligheten til å være med på VM i skiorientering i Sverige. Her ble det en stor Team Kvåle dag på første distansen med 5. plass til Barbro og en 4. plass til Hans Jørgen. Det norske damelaget tok sølv etter en sterk førsteetappe av Barbro. Under junior NM i langrenn ble det den kjedelige 4. plassen til Barbro på 5 km klassisk, kun 4,2 sek fra gull. Det ble rettet opp med en sølvmedalje under stafetten dagen etter. Barbro har dermed denne sesongen deltatt i junior VM i 3 ulike idretter og i senior VM som nestsiste års junior og deltatt i verdenscup i en fjerde idrett. Og for å toppe det hele har hun fått med seg 8 internasjonale medaljer. Dette er imponerende prestasjoner!

Foto: Erik Borg
Bjørnar har også vist interesse for skiorientering denne sesongen, med et mål om å klare å kvalifisere seg til ungdoms EM på Nattrudstilen. Han gikk mange bra løp i Norge og ble Hovedløpsvinner i H 16. Dermed fikk han en plass i den Norske ungdoms- EM troppen, På mellomdistansen klinket han til med en bronsemedalje. Dermed er han neste sesong klar for å prøve å kvalifisere seg til junior VM. Barbro og Hans Jørgen synes det er svært gledelig at Bjørnar også synes skiorientering er morsomt og vi prøver å støtte og dele våre erfaringer som best vi kan.

Hans Jørgen fikk til en god sesong selv om han slet i forsesongen. Formen svingte mye i begynnelsen av sesongen, men i flere av rennene klinket han til med svært gode løp, Før EM hadde han slått alle de andre nordiske løperne. Et av disse rennene var under Ski-O Touren i Østerrike hvor han fikk 6 plass når verdenseliten var samlet. Under EM ble det stang ut, for selv om han holdt jevn fart med teten på deler av alle distansene gjorde han enkelte feil og tapte flere plasseringer. Det ble en 9. plass på sprinten og en 10. plass på langdistansen i tillegg til 4. plass i stafetten. Selv om dette var litt under par gjorde det bare at motivasjonen for VM ble enda sterkere. Og VM ble en stor opptur. Allerede på åpningsdistansen fikk han lukte på pallen med en 4. plass. Deretter ble den en 13. plass på mellomdistansen i snøstorm og utfordrende sikt. Deretter ble det nok en 4. plass i mix-sprintstafetten før han endelig fikk ta klivet opp og juble på den etterlengtede pallen etter bronsemedalje på stafetten.

Hans Jørgen ble etter den gode sesongen tildelt et stipend fra Elsie og Bj. Ruud-Pedersen stiftelse III på 25.000 kroner som kommer svært godt med i den videre satsningen. Et slik stipend viser at noen gleder seg over våre resultater, noe som er en enorm inspirasjon for oss

Resultater 2010/2011

Barbro:
Gull jr VM langdistanse, ski-o
Gull jr VM stafett, ski-o
Sølv jr VM sprint, ski-o
Sølv jr VM mellomdistanse, ski-o
Sølv jr VM sprint, sykkel-o
Sølv jr VM mellomdistanse, sykkel-o
Bronse sr VM stafett, ski-o
Bronse jr VM langdistanse, sykkel-o
1 pl sr verdenscup teamsprint, rulleski
1 pl jr verdenscup 17 km fellestart, rulleski
1 pl jr verdenscup 200m, rulleski
5 pl sr VM sprint, ski-o
9 pl sr VM langdistanse, ski-o
10 pl jr VM sprint, langrenn
Gull jr NM langdistanse, ski-o
Sølv jr NM stafett, langrenn
Bronse sr NM mellomdistanse, ski-o
1 pl norgescup sprint, langrenn
4 pl jr NM 5 km klassisk
10 pl jr NM 15 km skøyting
5 seire i norgescup, ski-o
Seier norgescup totalt, ski-o
23 i verdensrankingen, ski-o

Foto: Ivar Gilså
Bjørnar:
Bronse ungdoms EM mellomdistanse, ski-o
7 pl ungdoms EM langdistanse, ski-o
17 pl ungdoms EM sprint, ski-o
Gull hovedløpet, ski-o

Hans Jørgen:
Bronse VM stafett, ski-o
4 pl VM sprint, ski-o
4 pl VM sprintstafett, ski-o
4 pl EM stafett, ski-o
6 pl Ski-O Tour etappe 3, ski-o
9 pl EM sprint, ski-o
10 pl EM langdistanse, ski-o
21 pl VM langdistanse, sykkel-o
Sølv NM mellomdistanse, ski-o
Sølv NM langdistanse, ski-o
Sølv SM sprint, ski-o
2 pl Norgescup totalt, ski-o
13 i verdensrankingen, ski-o

Team Kvåle må si seg svært fornøyd med sesongen med 16 nasjonale og internasjonale medaljer. Vi har nå siktet innstilt mot neste sesong som vi håper skal bli minst like fremgansrik som årets. Følg vår satsning på vår hjemmeside www.teamkvale.com

Med sportslig hilsen
Team Kvåle
Barbro, Bjørnar og Hans Jørgen Kvåle
www.teamkvale.com
Foto: Erik Borg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar