søndag 1. august 2010

Byttet ut sykkel og kartstativ med rulleski

På turen hjem fra Portugal fikk vi med oss to fantastiske etapper av tour de france. Dette var to fjelletapper hvor vi parkerte bobilen litt nede i bakkene og gikk til toppen på rulleski. Vi besteg de siste 5 km på toppene Col de Aspin og Col de Tourmalet, og vi var kanskje de som ble tatt mest bilde av og ropt på av de som besteg toppen før rytterne kom. En kjempe opplevelse. Etter etappene gikk ferden videre til Paris hvor vi tilbrakte en halv dag før Barbro tok fly hjem til Brandbu for å delta på årets Blink festival i Sandnes, mens resten av familien fortsatte turen gjennom Nederland og Danmark (hvor Hans Jørgen og Bjørnar også tok en treningstur på VM sykkel-o kartene fra i fjor) før de kom hjem sent kveld lørdag.

Barbro og Bjørnar opp Col de Tourmalet på rulleski

Barbro løp med rytterne oppover bakken

Barbro dro altså til Sandnes sammen med resten av norgeseliten i langrenn og skiskyting. Her skulle det konkurreres i 10 km gateløp (15 runder i en løype på ca 650m) fredag og sprint lørdag. Dette ble også tv sent på NRK senere på kveldene. Barbro var greit fornøyd med konkurransene, hun hadde ikke noen mål for hun viste hun gikk sammen med mange av verdens beste løpere. På gateløpet kom hun nest sist etter å ha spurtslått Igvild Flugstad Østberg i spurten, hun klarte å holde hovedfeltet i 11 runder, da ble det en luke som ble litt og litt større for hver runde og hun ble ca 30-40 sekunder etter i mål noe hun var helt greit fornøyd med. Lørdagens sprint hadde hun litt pigg problemer både i prologen og semifinalen som gjorde at det ikke gikk helt optimalt, men hun fikk god trening og matching mot de beste. Hun slo ut løpere som Therese Johaug og Ella Gjømle Berg i sin kvartfinale, så hun var litt skuffet at det var utstyret som måtte stoppe henne.

Barbro klar for start i semifinalen under Blink Festivalen

10km gateløp under Blink

Etter Sandnes hadde hun noen rolig dager sammen med resten av familien på Brandbu før hun onsdag reiste ned til Kragerø på SPA-hotell. Hun hadde fått tilbud av rulleskilandsalget å være med på samling der, og det takket hun selvfølgelig ja til. Det var tre dager som ble benyttet til stå opp à trene à spa à spise à spille golf à trene à spa à spille golf à legge seg à osv….. Anbefales!!

På lørdag var det Norges Cup i Kragerø sentrum. To distanser, en 200m sprint og en 10km klassisk fellesstart som gikk i en løype på 1.5 km. Det var dårlig konkurranse i klassen så hun vant 200m ganske greit selv om det begynte å regne før finalen og det ble veldig glatt. På fellesstarten fikk hun luke allerede etter bare noen meter og denne klarte de andre konkurrentene aldri å tette, den ble større og større. Dessverre måtte hun gå mye alene, hun tok igjen noen gutter underveis, men disse la seg bare bak. Hun fikk også mange gnagsår på fingrene fordi hun gikk med sykkelhansker og da gikk også motivasjonen litt ned, men det viktigste var å få en god treningsøkt og det fikk hun samt en seier til i NC. Hun står derfor med 400 poeng av 500 mulige og vill vinne NC sammenlagt uansett nå, ettersom ingen andre i klassen hennes har stilt opp i flere renn. Det er fortsatt noen renn igjen i cupen.

Barbro fikk også tilbudet om å være med å gå WC i rulleski i Aure, Kristiansund om to uker (samtidig som Toppidrettsveka). Noe hun er veldig positiv til og tror kommer til å bli veldig gøy.

Barbro og Timo Bakken klare for WC i rulleski i Aure, Kristiansund

Nå er det noen dager rolig hjemme på Brandbu igjen før hun reiser til Lillehammer og Natrudstilen på onsdag hvor det skal være åpen juniorlandslagssamling frem til mandag. Etter samlingen drar hun nesten rett videre til Aure og skal være der en uke. Så blir det litt skole før hun reiser til Spåtin på NTG samling i slutten av august.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar