tirsdag 3. august 2010

Medaljefangsten allerede i gang

Sesongen 2010-2011 er for lengst i gang og Team Kvåle er allerede på god vei til å følge opp forrige sesongs medaljerush!

Treningen har så langt i sommer gått svært bra for oss begge to og vi har fått bygget en sterk grunn som vi nå kan bygge videre på i sesongforberedelsene gjennom høsten. Selv om vi hadde en knallbra sesong sist vinter hviler vi ikke på laurbærene, for til neste sesong ønsker vi å ta nye steg. Som en del av veien mot å bli enda bedre o-teknisk har vi i også i år deltatt i sykkelorientering. Hans Jørgen har syklet flere konkurranser både i Norge og Sverige og har i tillegg deltatt i World-Cup i Polen og VM i Portugal. Barbro deltok også i jr VM som ble arrangert i Portugal samtidig som senior VM og her presterte hun over all forventning. For selv med sølvmedalje fra fjorårets mellomdistanse i sykkel-o var årets sykkelgrunnlag svært tynt før avreise, noe hun også fikk merke mot sykkelfarten til de aller beste jentene. Men Barbro viste seg god o-teknisk og kunne flyte på gammel sykkel teknikk og sterk motor. Det endte med to sølvmedaljer og en bronsemedalje og for første gang viste hun seg sterk nok til å prestere i alle distansene i et mesterskap. Dermed er lista lagt for vinterens nivå!


Hans Jørgen fikk det ikke like bra til i den knalltøffe senior klassen, men han ble nr 21 på VM langdistansen etter et løp med både utstyrproblemer, gjengrodde stier og dårlige veivalg. For å hevde seg i toppen trengs det enda mer spesialisert trening mot sykkel-o, så vi får se neste sesong om kanskje blir en dobbel satsing med like mye ski-o og sykkel-o fokus?

Barbro har også deltatt i rullski denne sesongen og har allerede avgjort Norgescupen med 400 av 500 mulige poeng. Hun fikk også lov til å gå de TV sendte rulleskiløpene i Sandnes under Blinkfestivalen, og selv i konkurranse med de aller beste damene i verden bet hun fra seg og slo ut blant annet Therese Johaug og Ella Gjømle i kvartfinalen i sprinten før piggen knakk i semifinalen og hun røk ut. Neste uke er hun uttatt til å gå World-Cup i rulleski i Aure under Toppidrettsvecka Det blir spennende å se hvordan det går for henne i møte med de mest spesialiserte rulleskiløperne i verden.

Videre gjennom høsten kommer Barbro til å følge juniorlandslaget i langrenns samlingsopplegg, mens den daglige treninga og skolegang er ved NTG på Lillehammer. Forhåpentligvis klarer hun også å kombinere nok ski-o trening inn i langrennstreningen slik at hun til vinteren både kan vise seg frem på ski-o og langrennsarenaen og forhåpentligvis bite godt fra seg i Jr VM i begge idrettene.

Hans Jørgen kommer til å stå over den siste verdenscuprunden i sykkel-o for å ha et fullt fokus på skiorientering og kunne forberede seg best mulig mot vinterens to mesterskap som begge går på hjemmebane, EM på Natrudstilen i Norge og VM i Tänndalen i Sverige. Blant annet står en mengdesamling i det gamle Østtyske høydetreningsmekkaet Belmeken i Bulgaria for døra nå i slutten av august. Utover høsten blir treningssamlinger med landslaget i skiorientering, studier ved Högskolan Dalarna og treninger med Dala Sport Academy som skal gjøre han best mulig rustet til å kunne kjempe om medaljer når snøen kommer.

Vi ser frem i mot en spennende høst som forhåpentligvis skal gi oss nye oppturer i vinterens konkurranser

Med sportslig hilsen
Team Kvåle
Barbro og Hans Jørgen Kvåle
www.teamkvale.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar