fredag 16. juli 2010

WOC og JWOC langdistanse MTBO

”Last toilet before start, next 38 km”

Dette var beskjeden som sto på doen ved start på dagens VM og jr VM langdistanse. Herrenes løype var 38,1 km og hadde hele 1250 meter stigning. Hans Jørgen kom seg bra gjennom de nesten 4 milene og endte på sin beste plassering i VM, nr 21. Anton Foliforov fra Russland vant, 13 minutter foran Hans Jørgen.

”Det var et brukbart løp, men jeg nølte en del og det ble noen bom som kostet tid. I tillegg syklet jeg på en sti som var helt gjengrodd og jeg måtte snu. Beina føltes mye piggere enn de tidligere dagene og jeg klarte å kjempe på bra gjennom hele løpet, men jeg hadde nok 6 minutter å gå på med tanke på bommer og problemer med den ene pedalen.”

Hans Jørgen stempler i mål til en fin 21 plass

Junior jentene skulle gjennom en 24 kilometer lang løype med over 600 meter stigning. Barbro gjorde nok et godt løp og tok sin tredje medalje på tre muligheter her nede. Hun hadde ingen større bom, men i dag fikk hun virkelig merke att hun hadde for få kilometer på sykkelsetet i år. Med nesten 8 minutter bak den russiske vinneren Olga Vinogradova hadde hun en del å hente i sykkelfart. Det holdt allikevel til bronsemedalje og Barbro er dermed eneste utøver som har fått gå opp på pallen samtlige dager. Hun kan nå reise hjem med 2 sølvmedaljer og 1 bronsemedalje i bagasjen. Christina Løvald Hellberg fra Sverige ble nr 10 litt foran norske Anna Ulvensøen som tok 11. plassen.

Pallen i W20

I morgen avsluttes VM og jr VM med stafett, men siden vi ikke klarer å stille et ”ordentlig” lag får vi ikke stille til start. Vi kommer kanskje til å sykle en åpen konkurranse etter stafetten, men for vår del er VM konkurransene over nå. Med 3 medaljer til Barbro og en god langdistanse kvalifisering og finale av Hans Jørgen så må vi si oss meget fornøyde med mesterskapet og det virker som vi er i god rute frem mot vinterens utfordringer!
Neste uke skal vi kjøre hjem og forhåpentligvis få med oss noen etapper av Tour de France. Deretter skal Barbro få bryne seg mot den norske langrennseliten i de tv sendte rulleskirennene i Sandnes under Blink festivalen neste helg.