torsdag 25. juni 2009

Nesten pallen under langdistansen i Jr VM

Dagens langdistanse ble en svært tøff utfordring. Det var varmt vær og det lett kuperte terrenget i Danmark byr ikke på mye hvile. Etter over 90 minutt med slit ble det tilslutt en 4 plass på Hans Jørgen i mål. Dessverre fant han aldri flyten som han hadde i går og det var mange 30-60 sekunds unødvendige bom. Spesielt var bommen til 1. post hvor han overså et kryss like før posten og ved passering da han trodde det bare var å følge merkinga langs stadion til kartbyttet, som viste seg å ligge 300 meter ute i skogen i et tett stinett som det ikke var merket til. Også mot slutten av løpet gjorde han en stor bom da han syklet på en asfaltvei og skulle ta første ”vei” til venstre, men endte med å sykle i inn en blindvei som ikke sto på kartet. Han var 5 minutt bak gullet og 2 minutt fra en bronsemedalje.

Barbro fant ikke flyten fra starten av og gikk på en stor smell til 4 post der hun bommet 8 min. Etter den store bommen var løpet litt amputert og det ble en del bommer etter det også. Hun endte tilslutt på 17 plass, hele 16 min bak. Hvis hun ikke hadde bommet i starten og fått flyten, hadde topp 6 eller kanskje pallen vært innen rekkevidet. Men selv syntes hun at det var veldig god trening og læring til skiorientering.

Marte bommet også litt i starten i et grønt område med mange små stier og tapte ca 3 min der. I mål kom hun inn til 4 plass, men etter alle var i mål kom hun tilslutt på en 16 plass. Hun var greit fornøyd med sitt eget løp, men var litt overrasket over at hun kom så langt ned på resultatlistene, det skal sies at det var veldig tett i denne klassen.

Ønsker også å gratulere svenskene og Erik Blomgren med podiumplass i dag og sveriges beste plassering!

Nå er altså Jr VM over for oss siden vi ikke får stille i stafetten. Derfor kan vi kåre oss til vinnere av avstemningen, og til alle som ikke hadde tro på at vi skulle sette spor etter oss her så tok dere feil!

I morgen skal vi sykle en langdistanse i åpen klasse. Dette gjør vi bare for trening, for i morgen er det egentlig hvile dag, men vi har ikke stafett lag til søndag og tar derfor morgendagen og lørdagen som trening. Bedre skiorienterings-trening er det vanskelig å finne.

Se bilder fra Jr VM og arrangørens hjemmeside


Marte til passering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar