fredag 26. april 2013

Barbro bytter klubb til Lillehammer Skiklub


Nå er skisesongen 2012/2013 ferdig. Jeg har evaluert sesongen og har begynt å tenke frem mot neste sesong. 

Her er en helt kort oppsummering av sesongen som har vært:
Jeg nådde alle målene jeg satte meg før sesongen, så da må jeg være fornøyd! Jeg deltok under U23-VM der jeg ble nr. 7 på sprinten, vant U23-NM sprint, vant totalt sammenlagt i norgescupen for U23, deltok i 2 WC renn på nasjonal kvote (sprint og 3mil), pallplass fra Scandinavisk Cup, 12 plass sammenlagt i Scandinavisk Cup og 7 plass sammenlagt i Norgescupen for senior.
I år gikk jeg veldig mange renn (ca. 30) og resultatet av det har jeg sett i ettertid at jeg presterer jevnt bra hele veien, men mangler det siste ekstra for virkelig å gjøre de store prestasjonene og på den måten kvalifisere seg til å gå WC i utlandet. 
Fornøyd med årets sesong!!!
Mål for neste år(2013/14):
For kommende sesong har jeg to store mål, det første er U23-VM der jeg håper å kvalifisere meg til både sprint og 10km klassisk. Det andre målet er å få gå WC i utlandet.
Dette er to knallharde mål ettersom nivået i norsk damelangrenn er velig høyt, men jeg velger å legge lista høyt og satse nå som  jeg har muligheten! I år hadde jeg et mål om å prestere jevnt bra i cupene, dette klarte jeg ettersom jeg gikk alle rennene og presterte jevnt bra. Neste år kommer jeg til å prioritere hvilke renn jeg går. Dette for å prøve og få de virkelig gode prestasjonene og få noen toppløp. Ingen legger merke til om du blir nummer 7 eller 8 -  kommer du på pallen ser de deg!

Tanker frem mot neste sesong:
I år var jeg ikke langt fra å få gå WC sprint i Lahti på slutten av sesongen, derfor ser jeg det som en realistisk målsetting. Det jeg har slitt litt med denne sesongen er å gå bra nok prologer. Dette er veldig viktig i sprint ettersom man får "lettere" motstand utover i heatene. For å klare dette må man være eksplosiv nok til å klare og ha taktomslag inn i bakker, over bakketopper, rundt svinger, ut fra start, osv. Samtidig som man trenger kapasitet til å stå hele løpet og har litt trøkk i beina til oppløpet. 

Bytte klubb
I år har jeg vært en del av Team Lillehammer, vi har hatt et bra opplegg med mange samlinger og bra opplegg rundt konkurranser med tanke på smøring og støtteapparat. Dessverre ble den antatt sterkeste jenta på teamet skada før sesongstart og gikk ingen skirenn utover vinteren. Hun har nå takket nei til å fortsette på teamet. Det vil si at det bare er meg og ei til som er på teamet. Problemet er at hun som er igjen nå, ikke kan matche meg på sprint og styrke der jeg har mine sterkeste sider, så jeg føler jeg ikke får noe igjen for å være på dette teamet. Derfor har jeg sett meg litt rundt om etter andre alternativer der det er jenter som er bedre enn meg og jeg kan matches mot på hver eneste økt - for bli bedre. Jeg bor jo på Lillehammer og ettersom Lillehammer skiklub nå har bygd opp et veldig bra senior lag på jentesiden, ble valget Lillehammer skiklub.
Jeg kommer derfor neste år til å være blå, som er Lillehammers farge. Dette var et veldig vanskelig valg og jeg har tenkt mye frem og tilbake med foreldre, trenere og andre, men jeg kom tilslutt frem til at jeg må ta sjansen og satse 100% nå som jeg har sjansen. Derfor går jeg til en klubb som har jenter som matcher meg på alle økter og veldig bra opplegg på både trening og konkurranser. 
Barbro blir BLÅ neste sesong!

Uansett hvilken klubb jeg representerer på ski kommer jeg alltid til å være ei Brandbujente! 
Takker BIF for støtten jeg har fått gjennom alle år! Håper dere fortsatt kan se på meg som en ”ressurs” – jeg kommer tilbake!

/Barbro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar