søndag 4. august 2013

En "jobbig" sommer

Denne sommeren har så langt vært meget hektisk. Sommeren begynte med å skrive ferdig min magisteroppgave i idrettsvitenskap ved GIH i Stockholm. Samtidig med dette ble siste finpuss lagt på kart og løyper til O-ringen MTBO.

Etter å ha levert magisteroppgaven ble det MTBO roadtrip med Trimtex-cup i Danmark, SM i Borlänge og EM i Polen. En meget vellykket tur med 3 SM gull og 1 EM gull som resultat for reisefølget.

Mens vi var i Polen fikk jeg en forespørsel fra IOF om jeg ønsket å representere SkiO ved sommer Universiaden i Kazan, Russland. Det ble ett par litt roligere dager etter hjemkomsten fra Polen før baggen på nytt ble pakket. Jeg viste ikke riktig hva jeg gikk til i Kazan bortsett fra at vi skulle presentere SkiO for Executive Committee i Unversiaden for å få SkiO inn som en idrett i Student VM. Reisen ble en stor suksess og SkiO vil fra 2016 arrangere Student VM annethvert år med mulighet for å være med i Vinter Universiaden fra 2017 eller 2019. I Kazan ble vi tatt i mot som konger og det gikk i ett døgnet rundt med middager, møter med politikere og idrettsledere. Vi fikk også deltatt i et lokalt orienteringsløp hvor vårt besøk virkelig ble satt pris på. Dette var en unik opplevelse og man fikk føle seg som helt for en dag.
Alt er stort i Russland. Ski-o løpere er store stjerner og det ble både taler, autografskriving, middager, møter med politikere og pressekonferanse. Alt med tolk selvfølgelig.

Mangt et ungt og gammelt orienteringshjerte ble smeltet når de fikk norskt besøk.

Det ble også tid til å teste seg i en lokal orienteringskonkurranse. Orientering slik jeg liker det uten for mye grønt på kartet. Speaker ventet i stor spenning på den norske deltageren og mange nye kontakter ble knyttet her.

Vel hjemme på Brandbu igjen ble det sommerjobb i sportsbutikken mens pappa tok seg en velfortjent ferie. Innimellom jobbingen ble det også tid til å få kjørt en del knalltøffe intervalløkter, men det var hardt å starte første økt kl 7 og andre økt kl 19 med full arbeidsdag i mellom. En natt ble vi også vekket av et enormt bråk midt på natten når gullsmeden 50 meter fra soverommet ble ranet. Da ble det politiforhør og helikopterjakt resten av natten, så morgenøkta dagen etter fikk utgå.

Etter jobbeperioden på Brandbu bar det til O-ringen hvor jeg og Emily Benham arrangerte sykkel-o konkurransene. Dette var også en meget tøff jobb hvor vi startet klokken 4 på "morgenen" og ikke var tilbake på hotellet før 11 på natta. Men en meget givende og spennende jobb hvor vi også lærte litt om det å være på den andre siden ved et arrangement. Mange timer på sykkelen fikk vi også samlet med post utsetting og inntaking.
Det er mye å holde styr på når man arrangerer O-ringen


Tidlig morgenøkt for å gjøre de siste forberedelsene på sykkel med spett og merkebånd

Emily var også til kjempehjelp under O-ringen. Her en sen natt ute med de siste postene til neste dags konkurranse.

Rett fra O-ringen reiste jeg til Arnstadt og Oberhof i Tyskland hvor jeg for IOF testet ut det nye kontaktfrie stemplingssystemet til SPORTident, Air+. Dette fungerte meget bra og det blir spennende å virkelig få teste det i konkurranser. Forhåpentligvis kommer muligheten allerede til vinteren.
SPORTident Air+ testing i Oberhof


Etter en hektisk sommer er det nå godt å endelig være tilbake på høydetrening i Belmeken i Bulgaria. Rundt 5 timer trening om dagen uten noe annet stort press på seg er ferie i forhold til hvordan det har vært tidligere i sommer. Jeg har allikevel fått trent bra i sommer og formen føles som den bør gjøre nå. Nå skal det bare "slappes av" og trene her de neste 2 ukene før jeg deltar i VM i sykkel-o når jeg kommer hjem.
Gjengen med Sindre Haverstad, Lars Moholdt og Hans Jørgen klare for hardkjør i Belmeken
Alltid like fantastisk i de Bulgarske fjellene
Altmuligmannen, Ivan Belomazhev, er god å ha i støtteapparatet

/HJ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar