søndag 24. februar 2013

Medaljerush og mer i vente?

Det har vært en god sesong for Team Avancia så langt i vinter og medaljene har strømmet på. Aller best har det gått for Hans Jørgen under EM i Latvia hvor han overrasket alle med å ta to gull og medalje i alle de 5 distansene!

Hans Jørgen jubler etter EM gull! Foto: ski-o.com

Etter bronsemedaljen i åpningsdistansen sprintstafett sammen med Audhild Bakken Rognstad hadde han selvtilliten til å kline til på mellomdistansen dagen etter, noe som holdt til Hans Jørgens første internasjonale gullmedalje. Hans Jørgen valgte å dedikere denne seieren til Hans Bjone, som så tragisk døde under det forferdelige terrorangrepet i Algerie i Januar.
Hans Jørgen dedikerer EM seieren til Hans Bjone! Foto: ski-o.com

Deretter fulgte Hans Jørgen opp med sølv på langdistansen og bronse på sprint. I den avsluttende stafetten kjempet han lenge med det russiske laget, men klarte å trekke det lengste strået og gå Norge inn til de første EM gullet på stafett på 10 år sammen med Ove Sætra og Lars Moholdt.

Norske gullaget med f.v. Ove Sætra, Hans Jørgen og Lars Mohodt Foto: ski-o.com

Bjørnar deltok i jr VM i Latvia samtidig som Hans Jørgen gikk EM. Resultatene gikk litt opp og ned, men i sprintdistansen så klinte han til og han lå lenge til å komme topp 6. Tilslutt havnet han på den litt kjedelige 7 plassen, like utenfor podiet. Uansett gav dette løpet han selvtillit til den avsluttende stafetten hvor han gikk den norske andrelaget inn til 5 plass med nest beste tid på den siste etappen.

Samtidig som Hans Jørgen og Bjørnar var Latvia gikk Barbro U23 NM i langrenn i Alta hvor hun tok gull på sprinten og bronse på 10 kilometer klassisk. Barbro har også gjort flere gode renn i Skandinavisk cup i år, med blant annet 3 plass i skøytesprinten i Inari i Finland nå i helgen.

Barbro nr 3 i Skandinavisk Cup

Selv om det har vært en bra sesong så langt så er det ikke over enda. På onsdag setter Barbro og Hans Jørgen kursen mot Ridder City i Kasakhstan og VM i ski-orientering. Løpene skal være mulig å følge LIVE via arrangørens hjemmeside http://www.orienteering.lik.kz/wsoc. Vi satser på å forbedre våre resultater fra VM i 2011 hvor vi fikk hver vår VM medalje. Følg oss på www.teamavancia.com

Barbro og Hans Jørgen var på stafettlagene som tok sølv og bronse under VM i Tänndalen i 2011

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar