lørdag 9. februar 2013

EM og junior VM klare


På tirsdag starter EM og junior VM i Latvia. Jeg setter kursen bortover i dag, mens Bjørnar og resten junior laget kommer på mandag.

Etter Ski-O Tour lå jeg sammen med Øyvind Watterdal og Lars Moholdt igjen i Seiser Alm halvannen uke hvor vi fikk lagt et meget godt grunnlag for vinterens mesterskap. Været var til og med noen dager ikke å utsette på:
Hans Jørgen nyter sola på treningstur i Seiser Alm
Etter vi kom hjem fra Seiser Alm bar det rett på NM langrenn og 15 km skøyting på Gåsbu. Lars viste her at storformen virkelig var på vei, og ble viet mye tid i TV ruta. Jeg gjorde også ett greit løp, og ble 1.20 bak Lars på en 70 plass.

Et par dager etter deltok jeg også i det TV sendte SM jaktstart i ski-o som gikk her i Falun. Dette var veldig morsomt og det ble mye mann mot mann fighting hele veien. Siste gang opp "Mördarbacken" fikk jeg den luken jeg behøvde og klarte å holde unna hele veien inn til mål. Dessverre viste det seg i ettertid, jeg som mange andre hadde gått gjennom et forbudt, umarkert område inne på stadion så det ble ingen medalje. Men meget morsomt og god trening var det alikevel! 
TV produksjonen er mulig å se i SVT play

Hans Jørgen under det TV sendte SM jaktstart.
 Forrige helg var siste konkurransene før EM. NM måtte flyttes fra Selbuskogen til Austlid og det var gjenbruk av O-treff løypesystemet som hadde gått der 3 uker tidligere. For oss som hadde vært på høydesamling i Seiser Alm og ikke fått med oss disse konkurransene passet det supert å få testet løypenettet, samtidig som vi måtte skjerpe oss mot de som var kjent i løypenettet. Hadeland O-lag gjorde det meget godt med to sølv til undertegnede, sølv til Bjørnar, sølv og bronse til Øyvind og bronse til Barbro. Jeg avgjorde også denne helgen seieren i Norgescupen totalt.

Medaljerush til Hadeland O-lag under NM i ski-o
Nå står vi altså på terskelen til avreisen til Latvia. Løpene skal være mulig å følge LIVE via arrangørens hjemmeside
Programmet for arrangementet er som følger:

Tirsdag 12 Feb: Sprintstafett (kun EM)
Onsdag 13 Feb: Mellomdistanse
Torsdag 14 Feb: Langdistanse fellestart
Lørdag 16 Feb: Sprint
Søndag 17 Feb: Stafett

De siste forberedelsene ble gjort på Högbo Bruk i går og er det terrenget som er mest relevant i norden for det vi møter i Latvia. Med andre ord bør vi stille meget godt forberedt!

Vi gleder oss!

/HJ

1 kommentar:

  1. Vi heier på dere!! Og er enormt stolte av dere og bragdene deres, selvfølgelig <3
    Heia Hadeland! <3

    SvarSlett