tirsdag 6. november 2012

Høstoppdatering fra Barbro

Nå er det en god stund siden jeg har kommet med noe innlegg, men i det siste har det skjedd veldig mye med både samlinger og eksamen. Jeg har både vært 12 dager i Ramsau, Østerrike, unnagjort høstens eksamen og hatt en snøsamling på Skeikampen. Nå er skisesongen rett rundt hjørnet og allerede neste helg braker det løs med åpningsrennene på Beitostølen, og da er vi i gang!

Team Lillehammer var i Ramsau am Dachstein i 12 dager. Vi fikk 10 dager på ski oppe på en bree på ca 2700moh. Ettersom vi bodde nede i Ramsau sentrum var vi ikke på noen høydesamling, men på en mer mengdesamling. Det var lagt opp til veldig mye trening, så dagene gikk i:
- Stå opp 06.45 og spise frokost
- Avreise hotellet 07.30
- Gondolen opp til breen ca 07.50
- Første økt på ski 08.00-10-30
- Lunsj 11.45, for så å slappe av (sove) frem mot neste økt
- Andre økt 16.00
- Middag 19.00
- Leggetid 22.00

På breen gikk vi veldig rolig og alt fra 1.30 til 2.40 timer. Andre øktene som foregikk nede, både i selve Ramsau og i slalombakken i Schladming. Vi hadde to intervaller, en skigang intervall og en elghufs/løpe intervall. De andre øktene var mest rolige langturer med noe innlagt hurtighet og styrke i noen av øktene. Været var veldig varierende, vi hadde egentlig alt slags vær. Det snødde til og med nede i Ramsau en dag, som gjorde at rulleskiforholdene ble litt dårlig den dagen, men dette smeltet relativt fort.

Her er noen bilder fra samlingen:Etter samlingen i Ramsau kom jeg hjem og måtte sitte med hodet ned i skolebøkene en periode. Noe som var greit etter en samling med mye trening. Eksamen i humanfysologi ble gjennomført samme dag som snøsamlingen på Skeikampen startet til andre økt på ettermiddagen. På Skeikampen hadde det kommet nok med snø at vi kunne gå innover Peer Gynt vegen, og mens vi var der snødde det såpass at når vi dro hjem var alle løypene der oppe kjørt.
Samlingen på Skeikampen var fokuset på å finne "godfølelsen" på ski. Dette var litt vanskelig de første dagene ettersom det var litt varierende forhold og vanskelig smøreforhold for oss som ikke hadde med zero-ski. Men vi klagde ikke, for hva er vel bedre enn å få gå på ski!!! Det ble en del langturer og 2 kontrollerte intervaller på samlingen + litt styrke og hurtigehet.

Nå er det som sagt bare litt over en uke igjen før skisesongen braker løs. Jeg er veldig spent, men heldigvis er det ingen "viktige" renn før ut i desember. De første rennene blir bare for å komme i gang med sesongen og kjenne på hvordan det er å gå skirenn igjen. Team Lillehammer skal ligge på samling på Beitostølen fra søndag. Der det blir fokus på å teste ski og gjøre de siste finpussene på formen før konkurransene starter på fredag. Jeg skal kun gå sprint på lørdag og 10km klassisk på søndag. Hans Jørgen kommer også oppover for å gå 15km skøyting på fredag.

Vi gleder oss til å komme i gang med skisesongen 2012/2013!!

/Barbro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar