tirsdag 26. juli 2011

WC rulleski i Bad Peterstal

På torsdag dro jeg ned til Tyskland og Bad Peterstal for å gå verdenscup i rulleski. Det var tre konkurranser, fredag var det 6,8km klassisk motbakke, lørdag var det 130m sprint og på søndag var det 11,3km motbakke skøyting. Det var også sammenlagtpremie til beste junior jente og gutt gjennom helga der vinneren for hver konkurranse fikk 100poeng, nr 2 90poeng, osv.

Barbro i aksjon under World Cup i Bad Peterstal

På den klassiske motbakken gikk det veldig bra. Det var fellesstart og ettersom jeg ikke har gått noen av WC tidligere startet jeg et stykke bak i feltet, men jeg tok de som startet i tet igjen ganske fort. Løypa var relativt flat de første 3-4 kilometerne, etter det steg bakken til mål og var på det bratteste hele 18% stigning. Jeg gjorde et lite rykk etter 2km for å se hvem som hang på. Det viste seg å være kun ei av de russiske og Ine Løvlien fra Norge. Vi gikk sammen inn til bakken begynte, desverre knakk Ine staven 100m før motbakken startet og måtte slippe oss. Jeg kjørte et hardt tempo helt fra start av motbakken og forstod tidlig at russern sleit for å henge på. Når vi gikk forbi 1500m skiltet måtte hun takke farvel og det ble en parademarsj de siste meterne opp til mål. Det var veldig morsomt og jeg kom i mål 24 sekunder foran den russiske jenta.

Barbro fornøyd etter et bra løp i world cupen

Da vi kom i mål kom den triste og uforstålige meldingen om det tragiske som hadde skjedd hjemme i Norge. Vi trodde ikke våre egne ører. Det ble ingen stor feiring av denne seieren, men i en slik sammenheng blir det uvesentlig.

Pallen etter motbakkeløpet i klassisk

På lørdag gikk alle de norske og svenske løperne med sørgebånd på den 136m "korte" sprinten. Alle deltagerene ble samlet før start og det ble minnemarkering for tragedien i Norge med 1 minutt stillhet.

Bildet av utøverene under minnemarkeringen

For min del fikk jeg i dag virkelig kjenne hva fart i min aldersgruppe er. Jeg ble nummer 4 i prologen, 0,14 bak. I 8-delsfinalen møtte jeg grei motstand og gikk lett videre. Desverre møtte jeg lagvenninne Ine Løvlien i kvartfinalen, her gikk jeg også seirende ut. I semifinalen møtte jeg vinneren av prologen og var sjanseløs fra første stavtak. Jeg måtte derfor gå bronsjefinale mot Anikken Gjerde Alnes også lagveninne, her gikk jeg også seirende ut og ble da nummer 3. Noe jeg er veldig fornøyd med!

Blomstersermoni, Barbro på 3 plass

Semifinale mot vinneren av sprinten, Barbro: "Jeg hadde ikke sjans"

Premieutdeling av sprinten

På søndag var det klart for 11,3km motbakke i skøyting. Vi kjørte gjennom løypa på lørdag kveld og det som ventet oss var 5km relativt flatt før de 7 siste kilometerne var motbakke opptil 12% stigning og en rekke S-svinger opp til toppen. Også denne gangen tok jeg et rykk etter bare noen kilometer for å se hvem som ville henge på, men denne gangen var det ingen som klarte å henge seg på ryggen. Jeg fikk derfor en liten luke som de bak måtte jobbe for å tette. Det var kun to russere som tok meg igjen helt i begynelsen av bakken. De la seg rett i rygg, noe jeg likte for da fikk jeg bestemme tempoet. Igjen kjørte jeg et jevnt hardt tempo oppover bakkene. Jeg kjente at i hver S-sving fikk jeg 3-4 meter gjennom svingen og de måtte jobbe veldig for å henge på. Halvveis oppe i bakken klarte de tilslutt ikke å henge på lenger så jeg fikk 20 meter tilbake til ei av russerne, den andre hadde sluppet. Når 3000m skiltet kom begynte også mine krefter å bli tomme og jeg hørte stavene til russeren bak komme nærmere og nærmere bakfra, men jeg klarte å gå helt ned i kjellern og hente noen ekstra krefter som gjorde at russern aldri kom helt opp i ryggen. Når 500m skiltet kom turte jeg å se meg tilbake og når jeg så jeg hadde god nok luke var det bare å kruse inn til en ny seier.
Fornøyd Barbro på pallen etter skøytinga

Det vil si at jeg endte opp med 230 poeng sammenlagt, og dette holdt til en klar første plass til sammenlagt pokalen for helgen.

Barbro og Sondre Turvoll Fossli vant sammenlagt pokalen for junior

Nå skal jeg ta en rolig uke hjemme og litt på hytta før jeg reiser til Os på vm-samling med rulleskilandslaget onsdag 3 august. Junior VM i rulleski starter den 9 august, selvom uttaket ikke er gjort ennå tror jeg det er vanskelig å unngå meg i uttaket.

/Barbro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar