lørdag 11. desember 2010

Norgescupåpning - en annerledes type skiorientering

Årets første Norgescup i Skiorientering ble arrangert på Venabu i dag. Arrangøren med Tore Watterdal i spissen har virkelig stått på for å få i stand et arrangement på særdeles lite snø. I tillegg kom det i natt 10 cm med nysnø som på morgenkvisten ble supplert med svært sterk vind som satte arrangørene på enda større prøvelser. Dette førte til at det ble umulig å holde spornettet oppe og enkelte steder fokket til å med sporene så mye igjen at det var umulig å se at det faktisk hadde kjørt noen skuter der. I tillegg gjorde den tynne snømengden det nesten like bra å gå også der skuteren ikke hadde kjørt. Dermed ble dette en annerledes type av skiorientering enn det som er vanlig, og dette viser også at i skiorientering kan finnes i utallige former.

Barbro gjorde en solid innsats i dag, for selv om det meste av fokuset i høst har ligget på langrennstrening gikk hun i dag inn til klar seier i juniorklassen med over 3 minutter, og beste strekk på samtlige strekk foruten til  andre post. I tillegg hadde hun 3. beste tid av alle damene.

Bjørnar stilte i dag også til start i junorklassen selv om han egentlig skulle gått i 16 års klassen fordi han ønsker å kvalifisere seg til ungdoms EM som arrangeres samtidig som Junior VM og senior EM på Natrudstilen i Februar.  Han gikk et bra løp uten noen større bom og ble nr 6 i junorklassen og beste 16 åring. En veldig bra innsats i de vanskelige forholdene.

Jeg gjorde det derimot ikke like bra i dag, og selv om jeg følte jeg gjorde et greit løp uten noen større feil så hadde jeg ikke farten inne og tapte mye tid. Jeg endte på 7. plass og 4. beste norske utøver. Forhåpentligvis kommer bedre dager videre i sesongen. Seniorene gikk i dag med GPS, men de slet med signalene og alle GPSene fungerete derfor ikke hele veien. Se GPS-trackingen
Sliten Hans Jørgen etter målgang

H21 løypa med Hans Jørgens GPS rute


I morgen venter en forkortet langdistanse og det er juniorene sin tur til å gå med GPS. Forhåpentligvis er vi heldigere med forholdene i morgen slik at ikke sporene blåser igjen som i dag
Hans Jørgen, Barbro og Bjørnar på Venabu
Link til arrangøren for resultater og strekktider

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar