tirsdag 22. september 2009

Torsby samling og Markensrennet

Jeg har nå vært på en ukes samling i Torsby for å gå på ski i tunellen. Det var en veldig bra samling som startet med en veldig fin klassisk rulleski tur inn til Torsby. Økt nummer 2 ble en skøyteøkt inne i tunellen. Det var veldig rart å gå på lange ski igjen, men kom meg fort inn i det og fikk terpet en del teknikk.

Jentene på rulleski tur opp til Hovfjället

Neste dag var det klart for Hovfjällräce, et 7km langt klassisk rulleski løp i relativt bratt motbakke. Jeg startet hardt og ledet fra start til mål, selv om det var veldig vanskelig å fordele kreftene etter som vi ikke viste hvor lang bakken var. Svenskene ble godt satt på plass som nummer 4 og 5 etter en helnorsk pall med meg, Emilie og Audhild. Etter testen gikk vi oss ned der jeg gikk og pratet med de svenske jentene og fikk vite hvordan de trente og hadde det på skigymnaset i Torsby. Etter lunsj hadde vi et foredrag av Morten Aa Djupvik, der øynene på noen å en vær ble ganske tunge. På kvelden ble det en skøyte økt inne i tunellen.

I tunellen

Onsdag morgen satte vi rulleskiene på igjen og gikk mot motbakken vi gikk opp i går og når vi kom opp etter 1.40 var det bare å ta på joggeskoene og sette kursen mot Torsby, ikke mer enn 27km. Vi jentene klarte å holde humøret oppe med sang og hopping i myrer. Vi opplevde også noen overraskelser på turen, etter at Gasman hoppet plutselig ut bak et tre og vi kom over en orm som lå midt i veien. Når det var igjen 7km var lunsjen over og vi hadde vært ute i 4 timer, Gasman ville at vi skulle gi oss så vi skulle få i oss litt mat før neste økt. Men vi skulle ikke gi oss, vi skulle løpe helt frem. Så jeg, Emilie, Audhild, Katrine og Marthe satte kursen videre, mens noen skader og noen som gikk tom for krefter satte seg i bilen. Vi holdt humøret oppe, men halvveis så møtte vi på en oversvømmelse. Men som i vår oppdiktede sang, så er vi jentene som aldri snur. Så vi la kamraene i poser og svømte over. Når vi tilslutt kom hjem, ganske slitene og begynte å gå litt tom for samtaleemner så hadde de drøyd lunsjen så vi akkurat fikk i oss en matbit før neste økt startet. Da stod det fotball og styrke på programmet. Jeg var utrolig sliten etter langturen så det ble en litt passiv fotballkamp, men skårte 3 avgjørende mål, så litt gøy alikevel.

Blide jenter etter myrbading og 3 timer løp bak seg, men fortsatt langt igjen

Torsdag morgen startet vi i tunellen med en 2 timers økt, som for noen å en vær ble litt kortere enn planlagt. Andre økta var rulleski sprint i rulleskiløypa. I prologen mistet jeg piggen, så måtte gå nesten hele løypa med en og enhalv stav, så jeg kom 8 sekunder bak Emilie, men det holdt til 2 plass og ettersom Emilie følte seg syk så startet jeg først alikevel i forfølgelsesheatene (den som har best tid i prologen starter 5 sekunder før 2 mann, osv). Jeg vant begge heatene, selv om jeg syntes at kroppen ikke fungerte. I epilogen ga jeg resten av kreftene og når gasman mente jeg hadde gått hele 7 sekunder saktere enn i prologen begynte jeg å lure, men der har nok gasman rotet litt og jeg skal egentlig ha 15 sekunder bedre tid og den tiden tilsvarer Emilies tid i prologen.

Fornøyd, men en litt sliten gjeng etter sprinten

Fredag morgen gikk alle de andre i tunellen for å gå en kombipass, men jeg tok på meg rulleskiene og med kartstativet på magen og satte kursen for en liten rulleski-o i Torsby sentrum. Jeg kjørte det som en i3 intervall og jeg syntes jeg hadde ganske god flyt, var litt tung i beina men holdt pulsen nede og fikk en veldig bra o-økt! Etter økta var det rett inn og pakke, før det var lunsj og hjemreise.

Jeg tørket klærne mine i gangen og hadde en god jobb når jeg skulle pakke alt i bagen igjen. (Barbros motto: "det er bedre og ha system i rotet, enn rot i systemet")

Det var en veldig bra samling med mye humor, sang og svette! :)
Gleder meg allerede til neste samling som er hjemme samling på Lillehammer da tredjeklasse er i Ramsau.


Jeg reiste rett hjem til Brandbu på fredag, og lørdag morgen satt jeg i bilden på vei til Gjøvik for å gå Markensrennet. Det var klassisk sprint. Jeg var veldig sliten etter samlingen, men etter oppvarmingen kom jeg meg litt og i mitt heat så jeg ikke konkurentene etter startskuddet var gått før jeg snudde meg i mål og hadde stått der litt før jeg så de komme igjenom siste svingen før oppløpet. Vinneren av mitt heat og det andre junior heatet fikk prøve seg mot seniorene. Da startet jeg litt vel hardt og prøvde å gå forbi. Dette fikk jeg smake opp til toppen av løypa på andre runden, og måtte gi de noen meter. Dette klarte jeg aldri å ta igjen. I mål var jeg 20-30m bak, men var helt greit fornøyd med det.


Nå har jeg en uke (eller tre dager) før jeg reiser hjem og er klar for Ramsau tur!

1 kommentar:

  1. Härligt med lite simmning under passet, men de va riktigt kallt! Kan säga att inga tjejer på skidgymnasiet i Torsby har tagit sig över där någon gång;)

    SvarSlett