tirsdag 8. januar 2013

Ski-O Tour 1-3

Etter romjulsløpene på Lygna og nyttårsfeiring satte jeg kursen til alpene for årets første internasjonale konkurranser, Ski-O Tour. Her samles hele verdenseliten for første gang i løpet av sesongen, så det var mye sommerfugler for å se hvor god sommerens trening og formen egentlig er. Årets ski-O Tour arrangeres i Frankrike, Sveits og Italia og vi er en gjeng fra Norge som har reist nedover. I tillegg har vi vært så heldige å ha med Gunnar Lefsaker som smører og en hel heiagjeng.

For meg har touren så langt fungert greit, men de helt topplagene har uteblitt.

Første etappe var langdistanse fellestart. Denne var meget kaotisk i starten og jeg havnet litt bak i rekka. Jeg følte meg sterk og klarte å gå meg oppover i feltet. Mot slutten av 2 runden kom jeg løs fra feltet og gikk derfor ut på den siste runden som var felles for alle løperne like bak Lars Moholdt. Lars ble senere disket for å ha hoppet over en post. Jeg fikk aldri kontakt med Lars og ble liggende i et ingenmannsland foran det store feltet. På sisterunden passerer mitt veivalg et steingjerde, og siden jeg ligger alene velger jeg å ta av skienefor å ikke skade dem. Dette skulle jeg aldri gjort, for når jeg skal ta på disse etter gjerdet så har Stein og snø festet seg og jeg får de på like før feltet kommer. Dermed ender det i en massespurt som jeg ender på 2 plass bak Andrey Lamov.

Den andre distansen var en meget vanskelig sprint rundt et gammelt fort med en snømengde som like gjerne kunne sagt at vi skulle gå på rulleski .Mange gjorde store feil og jeg er blandt dem. Jeg satser på en dristig kuttene hvor jeg ender uten snø og taper 45 sekunder. Senere går jeg også mot feil post etter en labyrint og taper ytterligere 35 sekunder. Men siden alle gjorde feil endte jeg på en 6 plass 25 sekunder bak Kirill Veselov. Dermed taper jeg ikke så mye i sammendraget.

I dag har vi gått nok en langdistanse. Jeg begynner nå å kjenne av at løpene har tatt på og fikk en ting dag. Arrangørene hadde prøvd seg på en spesiell vri med 4 løpere startende samtidig og en komplisert gaffling. Jeg følte meg i dag ikke spesielt pigg og tapte tid på noen kuttingser. På grunn av varmegrader om dager og kuldegrader om natten ble det "panserskare" og meget vanskelige skiforhold. Jeg kjempet meg rundt og kom i mål på en 4 plass. Stanimir Belomazhev gikk et kanonløp og vant soleklart, 3,5 minutt foran meg. Mot de som er fremst i sammendraget tapte jeg betydelig mindre og ligger derfor på en 3 plass, 35 sekunder bak Andrey Lamov.

I morgen venter en mellomdistanse før vi setter kursen mot Madonna de Campiglio i Italia og går de to restende sprint og jaktstart etappene.

Dessverre har vi meget dårlig Internett på hotellet så jeg har ikke mulighet til å publisere noen bilder eller kart.

Resultater og litt mer info kan finnes på arrangørene hjemmeside www.skiotour.com

/Hans Jørgen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar