søndag 6. mai 2012

Sesongen i gang

1. mai betyr nyttår for oss vintersportsutøvere. For meg har det blitt en meget rolig periode siden sesongen ble avsluttet og det har vært mye skole å ta igjen etter en lang vinter.

Forrige helg ble vårens første konkurranse for min del. Det var en 2 dagers multisport konkurranse i England kalt Questars adventure race. Dette ble en meget guffen opplevelse. Kun et par plussgrader og kraftig vind og nedbør gjorde det til et virkelig eventyr. Vannet flommet overalt, trærne raste rundt oss og bruene klarte ikke å ta unna for vannet. De fungerte i steden som overfylte demninger som gjorde at vannet fosset alle veier.

Jeg deltok med Emily Benham i mix klassen og vi taklet kombinasjonen av sykkel, løping, kajak med orientering meget bra. Vi vant mix klassen og kom helt opp på en 5. plass i totalen blant alle herrene. 

Hans Jørgen t.v og Emily Benham meget kalde etter etter bytte fra Kajakk til sykkel under Questar Adventure Race
Resultater fra Questar adventure race

I helgen har jeg kjørt verdenscup i sykkel-o i nærheten av Praha i Tsjekkia. Forberedelsene til verdenscupen har ikke vært de beste og mitt første sykkel-o løp for sesongen ble lørdagens langdistanse. Det kjentes meget godt at sykkel formen ikke var der den burde være. Jeg gjorde et bra o-teknisk løp, men tunge bein førte til en 50. plass, 19,15 bak den finske vinneren Samuel Pökälä.


Etter gårsdagens nedtur ble jeg mer motivert til dagens løp og jeg fant en mye bedre flyt og et jag jeg ikke hadde i går. Jeg gjorde noen unødvendige feil mot slutten som kostet meg et par minutter, men gjorde likevel et greit løp. I dag endte jeg på 24 plass, 7,20 bak den sveitsiske vinneren Beat Schaffner.

Resultater fra verdenscupen i sykkel-o i Tsjekkia

Jeg er her nede med Kim Andre Sveen og de kommende ukene kommer vi til å reise mot Italia og skrive ferdig Bachleroppgaver og trene her nede i tillegg til å følge Giro d'Italia. Vi satser på sol og finvær.


/HJ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar